Оперативна інформація в Київській області станом на ранок 5.03.2022

Оперативна інформація на Київщині станом на ранок 5.03.2022

Бучанський район. Макарів знаходиться під постійним обстрілом. Буча, Ірпінь, Гостомель, Ворзель – вночі велися бої. Ворог розташував техніку вздовж:
▪️ Немішаєвської громади
▪️Михайлівської Рубіжівки
▪️сел Мила та Бузова
❌Ведеться вогонь по житлових будинках, цивільному населенню.
❌Загарбник перешкоджає проведенню евакуацій мирного населення.
Зараз у районі готуються до евакуації людей та доставки гуманітарної допомоги.

Бориспільський район. Усі громади під контролем. Комунальні служби та об’єкти інфраструктури працюють у штатному режимі. Укріплюються кордони району.

Фастівський район. В результаті обстрілу в с. Мархалівка сталося руйнування та загорання більше 8 будинків. Йде боротьба з  загарбників. Об’єкти критичної інфраструктури працюють у звичному режимі, послуги населенню надаються в повному обсязі.

Білоцерківський район. Майже всю ніч сигнали тривоги. 
❌Зранку ракетний удар по житловому приватному сектору в Білій Церкві. За попередніми даними дві особи відправлені до лікарні. Працює ДСНС. Йде протидія диверсантам. Перебоїв з подачею електроенергії, води та газу не зафіксовано. Комунальні служби працюють у посиленому режимі. Активізувався волонтерський рух для надання допомоги військовим та населенню.

Вишгородський район. Ситуація напружена, але контрольована. Північ району залишається окупованою ворогом. 
❌Поліська, Димерська, Іванківська громади на межі гуманітарної катастрофи. Йде постійне перегрупування сил загарбника.
❌До району надходить гуманітарна медична та продуктова допомога. Але загарбник не дає можливості допомогти окупованим громадам.

Броварський район. Уся територія Броварського району перебуває під контролем Броварської районної військової адміністрації. 
❌Зафіксовано пересування ворожої техніки на території деяких населених пунктів Баришівської, Калитянської та Великодимерської ТГ.

❌Через обстріли 2 березня, у с. Русанів, Великодимерської громади є зруйновані приватні житлові будинки (близько 20-ти). На даний час не вдалося відновити газо-, електро-, водопостачання, опалення та зв’язок.

У решті громад району об’єкти критичної інфраструктури працюють у звичному режимі. Послуги населенню надаються в повному обсязі. Випадки пошкодження житлових будинків відсутні.

Наразі Броварським районом, спільно з Бориспільським, проводиться посилення напрямку Київ  Харків.
 
Обухівський район. Ситуація контрольована. Усі територіальні громади під контролем. Йдуть роботи з відновлення інфраструктури та надання необхідної допомоги населенню.

#Київщина #stoprussia