«Перемоги» Зеленського у Франції

16 квітня президент України Володимир Зеленський відвідав президента Франції Емануеля Макрона в Єлисейському палаці, де обговорив нинішнє загострення на кордоні з Росією та перспективи вступу України до НАТО та ЄС. Але до чого це все привело?

Під час прес-конференції, що відбулася після зустрічі, Зеленський розповів, що мова в основному йшла про загострення на лінії фронту, яке почалося на початку грудня минулого року, нарощення Росією військових поруч з кордоном України та обмін полоненими в, якому Росія ніяк не йде на зустріч Україні.

Дещо цікавішою була тема декларації для підтримки вступу України до ЄС, яку зі слів Зеленського, вже підписали декілька країн. Але це викликає тільки одне питання. Як підписана багатьма країнами декларація може замінити величезну кількість процесів та перетворень, що повинна пройти Україна для вступу до Європейського союзу? Тому новину про декларацію радше сприймати, як змогу Зеленського вирости в очах українців, ніж реальний крок до інтеграції в ЄС.

Але повертаючись до питання розрядки між Україною та Росією на Донбасі треба розповісти і про вступ України до НАТО. Зеленський обговорив з Макроном і Меркель це питання. Зеленського завіряли, що Україну незабаром будуть приймати, але зі слів самого президента ніякої конкретики він не почув, але виразив велику надію на це. Також Зеленський закликав усіх чекати наступного саміту НАТО, на якому можливо підійдуть це питання. 

В завершення можна сказати, що по факту зустріч відбулася у форматі піар-акції Зеленського і скоріше за все українцям просто хотіли продемонструвати, що нинішня ситуація “під контролем” і Захід нам допоможе.