Stabilization Support Services розпочало моніторинг регіональних політик

Благодійна організація «Стабілізейшен Суппорт Сервісез», в рамках реалізації Проєкту СИЛА (Єднання через спільні дії молоді) розпочала моніторинг регіональних рішень, що сприяють інтеграції молоді-переселенців стартував у Донецькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Луганській та Харківській областях.

Його мета — виявити, проаналізувати та порівняти, що робить місцева влада для реалізації регіональної молодіжної політики та надати рекомендації щодо майбутніх програм. Результати моніторингу допоможуть прискорити інтеграцію молоді з числа внутрішньо переміщених осіб до приймаючих громад. 

“На місцевому рівні є багато рішень та політик для підтримки інтеграції молоді ВПО, Втім, на жаль, інформації щодо них вкрай недостатньо. З одного боку це пов’язано з тим, що держава не виділяє молодь, як міжсекторальну групу. Окремо визначають лише потреби дітей, пенсіонерів, та працездатних ВПО, в той час як молодь має свої специфічні потреби та особливості, які досить часто залишаються поза фокусом уваги влади”, – підкреслила Валерія Вершиніна, менеджерка з питань адвокації Stabilization Support Services. 

В рамках проєкту запланований аналіз ефективності існуючих регіональних політик, рішень, програм та заходів щодо інтеграції та врахування в них потреб молоді з числа переселенців.

За підсумками попередніх результатів моніторингу та на підставі порівняльного аналізу програм обласних рад та обласних державних адміністрацій, команда Stabilization Support Services презентує висновки та рекомендації, які мають бути враховані національною та регіональною владою, під час формування та реалізації регіональний та місцевих стратегій.