Столиця успішно переймає європейський досвід щодо участі містян у прийнятті рішень

Нещодавно представники міської влади Києва та громадських організацій у Страсбурзі зустрілися з експертами Ради Європи.

Основна мета - ознайомитися зі стандартами РЄ щодо участі громадян у процесі прийняття рішень, аби розвивати та вдосконалювати партисипативну демократію у столиці.

Під час зустрічі європейські фахівці пре- зентували інструменти залучення мешканців до процесу прийняття рішень, а також поділилися керівними принципами щодо громадської участі в процесі вирішення політичних питань.

Київська делегація, у свою чергу, розповіла про успіхи в столиці, здійснені протягом реалізації пілотного проекту «Сприяння участі громадян у демократичному процесі прийняття рішень в Україні». Також було презентовано Концепцію академії громадської участі, платформи НУО та онлайн платформи – «єдиного вікна», який об’єднає електронні інструменти участі, пропонуватиме інтерактивні можливості, які б дозволяли громадськості брати участь в електронних консультаціях на всіх етапах формуваннята реалізації політики.

За результатами презентації учасники напрацювали рекомендації щодо подальшої роботи проекту. «Успішна реалізація проекту «Сприяння участі громадян у демократичному процесі прийняття рішень в Україні» дасть змогу впровадити його на національному рівні, а Києву вкотре довести, що столиця України – це європейська столиця»,– зазначила керівник Управління з питань децен- тралізації, розвитку місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв’язків Київради Марина Чернишова.