Створено новий метод аутентифікації, його дуже складно обдурити

Біометрична аутентифікація все частіше приходить на зміну традиційним паролям. Інженери з США поліпшили метод встановлення особистості по малюнку судин пальців, додавши до двох вимірів ще одне. Нова система біометрії помиляється лише в 1% випадків.

Фахівці з Університету Баффало вперше описали і застосували фотоакустичний томографію для аутентифікації особистості на основі 3D-знімків кровоносних судин пальців, повідомляє Science Daily. Випробування показали, що такий метод дозволяє коректно ідентифікувати людину в 99% випадків.

Методи біометричної аутентифікації по судинах пальців вже існують, проте всі вони засновані на двомірних зображеннях. Додатковий вимір підвищує рівень безпеки - такий захист складніше підробити і менш ймовірно, що технологія потрапить до рук шахраїв. Для 3D-біометрії по судинах пальців розробники звернулися до фотоакустичної томографії, що поєднує звук зі світлом. Промінь лазера проходить по пальцю і, коли натикається на судину, видає звук. Система вловлює його ультразвуковим детектором і використовує для конструкції 3D-моделі судин.

Система була протестована на 36 добровольцях. Випробування показали, що такий підхід не тільки можливий для масового використання, але і точний, особливо якщо використовувати для визначення особистості кілька пальців. Розробники пропонують застосовувати новий метод в установах з підвищеним рівнем безпеки - в банках або на військових базах. А після мініатюризації його можна буде використовувати і в персональній електроніці.