У Кривому Розі лікарню за 1,3 млрд грн відремонтує фірма, пов'язана з Голиком

22 липня Департамент капітального будівництва Дніпропетровської ОДА уклав угоду з ТОВ «СК Стройінвест» на реконструкцію Криворізької міської лікарні №2 вартістю 1,31 млрд грн. 

Плани щодо ремонту цієї лікарні існували ще до початку повномасштабного вторгнення. У 2021 році було замовлено проєкт реконструкції, а Юрій Голик, координатор програми «Велике будівництво», публікував фотографії стану лікарні та ескізи майбутніх робіт.

Вторгнення відклало ці плани, але у 2023 році проєкт було поновлено. У липні @dnipropetrovskaODA оголосила тендер з очікуваною вартістю 1,35 млрд грн. Умови тендеру викликали сумніви щодо бажання забезпечити чесну конкуренцію: потенційним учасникам не надали проєкт робіт та кошторис, а на підготовку пропозицій було відведено лише два тижні.

Єдиним учасником тендеру стало ТОВ «СК Стройінвест», яке отримало підряд зі знижкою менше 3% – за 1,31 млрд грн. Ця компанія фігурувала у недавньому розслідуванні, де було виявлено зв'язок її власника з Юрієм Голиком та обговорення отримання бюджетних коштів на ремонти лікарень.

У підсумковій відомості ресурсів основні будівельні матеріали вказані без детальних характеристик, що ускладнює порівняння їх вартості з ринковими цінами. Тож коїться щось дуже мутне, що не дивує.