В Києві в сфері освіти назріває новий корупційний скандал

Найближчим часом претензії будуть висунуті скандальному ректору муніципальної Київської академії мистецтв (КАИ) Ользі Бенч, яку можуть спочатку усунути, а потім і звільнити.

Всі три роки роботи Бенч на чолі академії супроводжуються постійними скаргами батьків і дітей на самоуправство і зловживання ректора. Ользі Бенч закидають необгрунтовані відрахування учнів, булінг дітей, порушення протипожежних правил, злісне невиконання приписів перевіряючих інстанцій і навіть рішень судів. У червні батьки учнів вже зверталися до КМДА з приводу «свавілля» Бенч та там навіть створили робочу групу, але її робота в Київміськадміністрації три місяці спускається на гальмах ... Дуже багато питань до Бенч з приводу нецільового використання бюджетних коштів.

За нашими даними, ректорша Ольга Бенч вже фігурує у двох кримінальних виробництвах за статтями "підробка документів" і "самоуправство".

Не здивуємося, якщо днями в академії трапиться чергове "маски-шоу". Академія муніципальна, а до господарству КМДА останнім часом у силовиків особливе ставлення.

Сама ж Бенч встигла оскандалитися ще до потрапляння в крісло ректора КАИ. Працюючи генеральним консулом в Словаччині, ім'я Бенч засвітилося в скандалі з контрабандою сигарет. А ще вона була заступником куми Петра Порошенка Оксани Білозір на посаді міністра культури і туризму. Загалом старий і перевірений кадр з «порошенківської» обойми з відповідними навичками.

У КМДА Бенч будуть звичайно ж намагатися прикрити, особливо буде намагатися заступник голови КМДА Валентин Мондрієвський - куратор ректорші. Та й сама Бенч налаштована чинити опір - 31 серпеня під стінами КМДА вже організовується мітинг її прихильників з поміж педагогів КАИ, куди вже зганяють і батьків лояльних учнів.