В Україні розпочато розробку проєкту Стратегії охорони біорізноманіття до 2030 року

Про це повідомила на своїй сторінці у ФБ Голова підкомітету з питань лісових ресурсів, об'єктів тваринного та рослинного світу, природних ландшафтів та об'єктів природно-заповідного фонду Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування Юлія Овчинникова.

Зокрема вона зазначила: "Відбулося перше засідання робочої групи із розроблення проєкту Стратегії охорони біорізноманіття до 2030 року. Учасниками робочої групи було обговорено формат подальшої роботи та загальний концепт проєкту Стратегії. Як перші кроки заплановано узгодження структури та розділів майбутнього документу.

Наразі Європейською Комісією прийнято Європейський зелений курс та нову Стратегію ЄС щодо біорізноманіття до 2030 року і пов’язаний з нею План дій – довгостроковий план охорони природи та відновлення деградованих екосистем.

Розробка української Стратегії охорони біорізноманіття не лише стане комплексним документом, націленим на збереження біорізноманіття, але й продемонструє європейський підхід України до захисту природи.

Питання розробки проєкту Стратегії неодноразово піднімалось та обговорювалось на різних заходах громадськістю, а також на засіданні ЕкоКомітету Верховної Ради України.

Я особисто, як член ЕкоКомітету та Голова профільного підкомітету, готова максимально долучатися та сприяти розробці проєкту Стратегії та супроводжуючих її законодавчих ініціатив."