Вадим Новинский ПОЧАВ ЗНИЩУВАТИ Троїцьку площу на НСК Олимпийский, Киев !!!

Вадим Новинский ПОЧАВ ЗНИЩУВАТИ Троїцька площа на НСК Олимпийский, Киев !!!

Для приховування своєї.забудови Троїцької площі перед НСК Олімпійський черговим ТРЦ , контора Вадим Новинский спорудила навпроти центрального входу на стадіон (позаду Київський театр оперети1) ангарне приміщення з незрозумілих матеріалів і розпочали в ньому будівельні роботи.

Так, згідно внесених до системи відомостей про зміну даних у дозволі на виконання будівельних робіт ІУ083201027547 від 29.10.2020, згідно якого ТОВ «Юджин» та Генеральному підряднику - ТОВ "Пауер Буд Девелопмент" надано право на виконання будівельних робіт (клас наслідків СС3):

«Благоустрій, реконструкція Троїцької площі перед НСК "Олімпійський" та будівництво офісно-ділового центру "Троїцький" з підземним паркінгом та ресторанно-розважальними зонами на вул. Великій Васильківській (Червоноармійській), 53-55 у Печерському районі м. Києва»

Увесь цей «благоустрій» Олімпійського стадіону заплановано розмістити (згідно наданих ТЕП) на 10 265 м2

Отже, будівництво заплановано здійснювати на земельній ділянці площею 2,2396Га, наданій в оренду на 49 років ТОВ «Юджин» для для будівництва, подальшого обслуговування та експлуатації торговельно-ділового комплексу по вул. Велика Васильківська, 53-55.

В оренду земельну ділянку фірма Вадима Новинського отримала ІМЕНЕМ УКРАЇНИ, -

тобто, на підставі Рішення Господарського суду міста Києва від 20.10.2020 (Справа № 910/6883/20) за позовом ТОВ "Юджин" до Київська міська рада «про визнання укладеним договору про внесення змін до договору оренди земельної ділянки».

Кінцевим (опосередкованим) беніфенціаром ТОВ «Юджин» згідно відомостей бази YouControl значиться такий собі Народний депутат Новинський Вадим Владиславович. Про це, доречі, згадується також в Рішенні Національне агентство з питань запобігання корупції - НАЗК від 05.10.18р.

Він же є і беніфенціаром Генерального підрядника ТОВ "Пауер Буд Девелопмент", а також беніфенціаром ТОВ «Троїцький Плаза». Гадаю, що саме під такою назвою заплановано реалізувати амбіції народного обранця.

На підставі рішення КМР №317/1751 від 14.03.2002 та договору оренди земельної ділянки, зареєстрованого Київським міським управлінням земельних ресурсів 29.03.2002 за №82-6-00046, ТОВ "Юджин" отримало в оренду на 49 років земельну ділянку розташовану за адресою: м. Київ, вул. Червоноармійська, 53-55.

для будівництва, подальшого обслуговування та експлуатації торговельно-ділового комплексу перед НСК «Олімпійський» з реконструкцією площі, площею 2,2396 га;

для будівництва житлово-офісного комплексу з об`єктами соціальної інфраструктури на перетині вулиць Шота Руставелі та Жилянської, площею 0,2000 га.

14.07.2011 року Київською міською радою було прийнято рішення № 735/6122 про припинення ТОВ "Юджин" права користування частиною земельних ділянок площею 0,4528 га, в тому числі частиною земельної ділянки площею 0,2000 га (на перетині вулиць Шота Руставелі та Жилянської) та передачу права користування цією частиною релігійній громаді Української Православної Церкви парафії на честь Святої Трійці у Голосіївському районі м. Києва для будівництва культурно-просвітницького центру з храмом Святої Трійці, службово-побутовими та господарськими приміщеннями.

При цьому, 19 жовтня 2011р конкурсна комісія Нацагентства з Євро-2012 підбила підсумки конкурсу з залучення інвестора для реконструкції готелю «Спорт». На конкурсі, само собою, перемогло ТОВ "Юджин". Після реконструкції там з’явився готель Park Inn by Radisson Kyiv Troyitska

"Ми розуміємо важливість підготовки до UEFA EURO 2012 (Bet) і готові інвестувати кошти в розвиток Троїцької площі. У новому проекті облаштування підземної території під площею ми запропонували, окрім паркінга, створити ресторанно-розважальну зону", - сказав керівник проектів нерухомості "Смарт-холдингу" Сергій Овчинников.

Навесні 2011 Київська мерія показала остаточний проект Троїцької площі й території перед "Олімпійським". Під землею має бути розважальна зона з боулінгом, більярдом і ресторанами, паркингом на 500 місць.

У якості компенсації держава також погодилася надати "Юджину" земельну ділянку у 80гектарів на території Національний комплекс Експоцентр України - ВДНГ. Вартість якої на той час, за оцінками експертів, могла становити близько 400 000 000 €€€

Площа ж скандальної забудови біля НСК "Олімпійський" становила усього лише 7 Га.

Так, згідно з угодою, підписаною між Київська міська державна адміністрація - КМДА, Кабінет Міністрів України, Державне управління справами (ДУСя) та ТОВ “Юджин”, підприємству надано 80 га землі господарчого двору Національний комплекс Експоцентр України - ВДНГ у довгострокову оренду на 49 років.

Також, ТОВ “Юджин” зобов'язалося побудувати на 30-ти гектарах до 2012 року новий 50-тисячний стадіон. Ця новобудова мала бути використана, як резервний стадіон під час проведення футбольного єврофоруму 2012.

Спочатку Державне управління справами передавало землю Київраді, за що місто протягом наступних чотирьох років повинно заплатити 250 000 000 грн., Київрада ж повинна передати ділянку ТОВ “Юджин”.

Детальніше про передісторію з усіма махінаціями шукайте в Гуглі. Він знає і пам’ятає все...

Однак, підопічним Вадима Ноцького, виявилося замало преференцій та матеріальних компенсації за тимчасові незручності через організацію Чемпіонат Північної Європи з футболу і вони вирішили повернутися до совїх попередніх амбітних планів.

Тож вони звернулися до Феміди, спершу заручившись підтримкою керівництва Департамент земельних ресурсів ВО Київської міської ради, КМДА.

За наданою в суді інформацією представника ТОВ «Юджин» у 2019 році Департамент земельних ресурсів передав ТОВ "Юджин" погоджений керівником Департаменту Petro Olenych, та підписаний Генеральним директором ТОВ "Юджин" Глобою Ю.В. проект договору про внесення змін до договору оренди земельних ділянок та весь пакет необхідних документів для підписання вказаного договору Київською міською радою та його нотаріального посвідчення. Далі, шляхом узгоджених з “Департаментом земельних ресурсів і махінацій», ТОВ «Юджин» отримало правові підстави для ініціювання безпрограшного судового процесу. В результаті якого було визнано укладеним договір про внесення змін до договору оренди земельної ділянки в редакції, підготовленій Департаментом земельних ресурсів в січні 2019 року.

Рішенням Господарський cуд міста Києва від 20.10.2020 (Справа № 910/6883/20) повністю задоволено позов ТОВ "Юджин" до Київської міської ради «про визнання укладеним договору про внесення змін до договору оренди земельної ділянки».

Постановою Північний апеляційний господарський суд від 14.01.2021 (Справа№ 910/6883/20 ) Рішення Господарського суду міста Києва від 20.10.2020 залишено без змін.

Як не дивно, але, попри розірваний ще в 2011 році договір оренди з ТОВ «Юджин» КМДА, ще у 2015 визнало такий договір оренди дійсним. (http://consultant.parus.ua/?doc=09W1KDB214)

Так, згідно п.3.2. Розпорядження КМДА 16.12.2015 N 1213 «Про проведення тематичного ярмарку «Олімпійська ялинка» на Троїцькій площі» ТОВ "ЮДЖИН" є орендарем земельної ділянки Троїцької площі (відповідно до рішення Київської міської ради від 14 березня 2002 року N 317/1751 "Про передачу товариству з обмеженою відповідальністю "ЮДЖИН" земельних ділянок для будівництва, подальшого обслуговування та експлуатації торговельно-ділового комплексу перед НСК "Олімпійський" з реконструкцією площі на вулиці Великій Васильківській (Червоноармійській), 53 - 55 та житлово-офісного комплексу з об'єктами соціальної інфраструктури на перетині вулиць Шота Руставелі та Жилянської у Печерському районі м. Києва").

To be continued...