Відділ комунікацій Центру громадського контролю МОЗ очолила шеф-редакторка каналів Медведчука - Дар’я Гордійко.

Заварюйте чай, бо це буде лонгрід. Лонгрід, який потребує вашого репосту та реакції.

Цей пост про те, що медведчуківська шеф-редакторка не може працювати на керівній посаді у державній установі.

Написання цього допису не приносить мені жодного задоволення. Але я все ж дійшла висновку: якщо змовчу і просто тихо піду, то постійно картатиму себе за це.

Дуже неочікувано для себе я змушена піти з ЦГЗ. Це були насичені три місяці, впродовж яких було й важко, й цікаво, й радісно. Це були три місяці з професійними колегами, з важливими темами і не менш важливими планами на майбутнє.

Я вдячна усім неймовірним колегам за цей час. І вже встигла полюбити це місце та звикнути до нього. Однак, моя совість не дозволяє мені працювати з людиною, яка керувала поширенням російської пропаганди в Україні.

Тому йду. Йду в нікуди, а отже - відкрита до всіх пропозицій роботи.

Я мала ще багато ідей, які хотіла тут реалізувати, і не планувала звільнятися, як і мої колеги. Але наприкінці січня керівницею відділу комунікацій ЦГЗ призначили Дарію Гордійко - колишню шеф-редакторку медведчуківського телеканалу ЗІК.

Одна її посада вже свідчить про те, що людина явно була не лише в курсі проросійської пропагандистської політики каналу, а ще й безпосередньо керувала її втіленням.

Щоб не бути голослівною, ось кілька моментів, які одними з перших з'являються при пошуку у гуглі її імені:

1. Вона, підтримуючи антиукраїнську політику каналу, забороняла висвітлювати акцію протесту на Майдані Незалежності у 2019 році (суспільство протестувало проти реєстрації кандидатами в депутати Шарія та Клюєва (очільника адміністрацїі президента при януковичі). Дарія відсторонила редактора, який пустив це в ефір.

2. В одному з інтерв'ю вона наголошувала, що їй важлива лише "професійність" людини, а не її політична позиція. Нагадаю, що війна з росією вже тривала!

3. Вона озвучила співробітникам каналу список людей, яких не можна показувати в ефірі.

Звісно, призначення на посади таких людей не заборонені законом. Але робота у державній установі людини, яка працювала на проросійську пропаганду, викликає доволі багато запитань до цієї установи та політики її керівництва.

Адже діяльність цієї людини, зокрема, й підготувала підґрунтя до повномасштабного вторгнення росії.

Ми разом з колегами намагалися донести керівництву неприпустимість та абсурдність її перебування на керівній посаді у державній установі під час війни з росією.

Керівництво, на жаль, нас чути не захотіло. "ЦГЗ - аполітична організація", як нам заявили, і минуле та політичні погляди цієї людини керівництво не цікавлять. Ви чули це? Державна установа у країні, яка воює з росією, - аполітична. У мене таке не вкладається в голові.

Відтак, усі комунікаційники ухвалили рішення про звільнення з ЦГЗ. Колеги, пишаюся вами!

Для усіх нас це рішення було важким. Але мені було б соромно дивитися в очі друзям, які зараз боронять нашу країну, якби я залишилася б працювати пліч-о-пліч з проросійською пропагандисткою і не спробувала б нічого із цим зробити.

Я б не змогла сидіти поруч із нею і працювати разом, дивлячись на те, що відбувається через росію в моїй рідній Одесі.

Тому я хочу максимального розголосу цієї ситуації і поширення її у соцмережах, щоб люди, яким важливі лише гроші, знали, що за все треба відповідати.

 

P.S.: шляхом нехитрого пошуку у соцмережах також можна побачити, що чоловік цієї особи служить у війську. Але, як на мене, це не може виправдати її попередніх вчинків. Адже добрі вчинки не спростовують поганих. Та й до війська йому довелося піти зокрема й через її пропагандистську роботу.