Завершено розслідування стосовно колишнього одеського військкома Євгена Борисова

Завершено розслідування стосовно колишнього одеського військкома Євгена Борисова , який замість служби відпочивав на Сейшельських Островах, йому інкриміновано ч. 5 ст. 407, ч. 4 ст. 409, ч. 4 ст. 358 ККУ.

Слідство встановило, що 2 грудня 2022 року він не з’явився вчасно на службу і ухилявся від її проходження до 16 грудня. Як підтвердження поважної причини свого нез’явлення він надав завідомо підроблений документ. Це була виписка з медичної карти денного стаціонару про нібито перебування з 2 по 16 грудня на лікуванні у медзакладі, начебто затверджена керівництвом лікарні, без прізвища лікаря та його посади. 

19 грудня, перебуваючи на стаціонарному лікуванні у військовій частині, колишній військком ввів лікуючого лікаря в оману та обманним шляхом отримав переводний епікриз із медичної карти стаціонарного хворого з рекомендацією щодо направлення на лікування за кордон.

При цьому встановлено, що з грудня 2022 року по січень 2023 року він відпочивав зі своєю матір’ю та дружиною у Республіці Сейшельські Острови та Королівстві Іспанія.

Колишній одеський військком перебуває під вартою.

Раніше скеровано до суду справу стосовно військкома за фактом незаконного збагачення на понад 142 млн грн (ст. 368-5 ККУ). Також йому висунули підозру в організації легалізації майна, одержаного злочинним шляхом в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 209 ККУ).