Чому весь світ відзначає Різдво 25 грудня?

На жаль, дуже довгий час розвиток нашої країни стримувала її окупація добрим сусідом Росією. Сотнями років Росія диктувала нам свої правила, нав'язувала звичаї, змушувала вивчати чужу нам мову, релігію і культуру, витісняла і заміняла наші звичаї, традиції, правила.

Майже 400 років Русь Україна була окупована Московією.

Намагання окупантів винищити наші традиції та культуру та нав'язати свої торкнулася всього нашого побуту, способу життя та навіть мислення.

Безкультур'я, пияцтво, безграмотність, корупція і релігійне мракобісся - ось споконвічної російської культури, "Русскага" а насправді "Московського Світу", Православного Халіфату, який сотні років нам нав'язувала Московія, і здобула на цьому фронті багато перемог.

Саме тому ми не зможемо за один день відмахнутися від цього спадку. Але це не повинно нас зупиняти, і на шляху до світла, до цивілізації. Саме тому нам так вкрай необхідно відновлювати наші традиційні знання, наші свята які знає, розуміє і визнає весь світ.

Традиції, які заперечує лише одна країна світу - Московія - Росія. 

За роки колоніального рабства в нашу свідомість впровадили стереотип про те, що Різдво, яке відзначає переважну більшість християнського світу саме 25 грудня, називається Католицьким Різдвом?

Насправді це не так!

25 грудня всі християнські країни світу відзначають Різдво, окрім Росії, та її колоній!

Рішення про відмову від Юліанського календаря було прийнято на Всеправославному Соборі в Константинополі ще в 1923 році, і відтоді всі православні Церкви, крім РПЦ, відзначають Різдво 25 грудня.

І тільки раби Московської церкви продовжують відзначати Різдво 7 січня.

Уявляєте?

Усі православні країни, такі як: Греція, Болгарія, Румунія, Кіпр, відзначають Різдво саме 25 грудня!

Вселенський, Константинопольський Патріарх відзначає Різдво 25 грудня!

І лише Україна, Молдова, Білорусь, Албанія відзначають 7 січня...

Застарілий юліанський календар, за який там міцно тримаються РПЦ, вкрай неточний, і кожні 128 років дає похибку на одну добу, у зв'язку з чим, наприклад, у 2101 році Різдво за Юліанським календарем буде вже не 7, а 8 січня.

Як це не погано прозвучить, але Русь Україна, завдяки розв'язаній Росією війні, прокинулась, і почала відмовлятися від нав'язаних нам чужих традицій.

Наша церква вже здобула незалежність.

Але можновладці, як і священики, а з ними майже половина країни все ще перебувають під впливом Росії. Звичайно це не правильно.

Україна має позбутися московських кайданів, зрозуміти, що ми вже достатньо дорослі та свідомі, щоб мати власний незалежний шлях і віру.

А розпочинати цей шлях можна з малого, наприклад перестати синхронізувати календар українських церков із московськими.

Перестати намагатись знайти правду там де її ніколи не було, як ми повернули Україні її релігію, так повернути її свята, та назавжди позбутися спадку московських церковних рейдерів - РПЦ.

З Різдвом Христовим!

Дивіться також

Україна Культура
Україна
19 грудня 2023
Кремль зусиллями Сімоньян Zиганув Зеленському! Інфоормаційна провокація