Чому весь світ відзначає Різдво 25 грудня?

На жаль, дуже довгий час розвиток нашої країни стримувала її окупація добрим сусідом - Москвою.

Сотні років Москва диктувала нам свої правила, нав'язувала "тисячолітні" звичаї та забобони. Нав'язувала нам свій новояз, свою релігію і культуру, витісняючи, заміщаючи і підміняючи наші дійсно тисячолітні органічні давні звичаї, традиції, правила.

Окупація України тривала без малого майже 400 років і торкнулася всього нашого побуту, способу життя і мислення.

Так, росіяни, нас сьогодні звинувачують в тому, що ми не зуміли відбудувати країну за 30 років ефемерної незалежності. Звинувачують у тому, що ми не змогли побороти корупцію, бідність, політичну і громадянську безграмотність. Це звичайно ж смішно, через те, що звинувачують вони нас в наявності того, що можна сміливо сказати є московською спадщиною, яке вони нам залишили після століть колоніального рабства.

Антицивілізаційні цінності: шовінізм, ксенофобію, безкультур'я, пияцтво, безграмотність, корупція і релігійне мракобісся ось той багаж цінностей "московського світу" - Православного Халіфату, які сотні років вони так старанно намагався нам прищепити.

Зрозуміло, що ми не зможемо за один день відмахнуться від усього цього, і для багатьох спотворені цінності "московського світу" підмінили їх справжнє культурну спадщину.

Але це не повинно нас зупиняти на шляху до світла, до освіченої, дійсно рідний нам європейської західної цивілізації.

За роки колоніального рабства в нашу свідомість помістили стереотип про те що Різдво, яке відзначає переважна більшість всього християнського світу саме 25 грудня, називається Католицьким Різдвом.

Насправді це і близько не так!

25 грудня - Християнське Різдво!

Дата святкування Різдва 25 грудня була обрана далеко не випадково.

Християнство багато в чому асимілювалася з традиціями народів тут проживали, а тому і поглинуло найдавніші, тисячолітні традиції.

Так ось, саме в цей день народи Європи, ще не пізнали християнства, відзначали День Сонця. День коли Світло перемагає Темряву.

День Різдва доводиться на найдовшу в році ніч, коли і народився Ісус Христос в Назареті. Закінчилася найдовша ніч і світу було дароване Світло порятунку.

Зрозуміло, що церква не пішла проти давніх традицій, і через якийсь час про День Сонця мало вже хто згадував, а ось Різдво відзначають і по сьогодні.

До язичницькими традиціями відносяться і Різдвяні свічки. За допомогою вогню наші предки відганяли злих духів зими. В християнську епоху свічка набула особливого значення: вона символізувала шлях, який кожен з нас вибирає в житті сам, ну і звичайно ж перемогу світлих сил над темними.

Вважається, що зробити ялина різдвяним деревом першим порадив Мартін Лютер. Це теж не так. Прикрашати дерева дарами це найдавніша традиція властива кельтам і іншим європейським стародавнім племенам.

Що ж стосується дати 25 грудня, проти якої вибудовується ціла Теорія Змови то тут все ще простіше.

25 грудня зовсім не Католицьке Різдво, як нас навчили думати. ВСІ християнські країни світу відзначають Різдво, крім Росії, і її колоній!

І пов'язано це з тим, що запізніла в розвитку Москва перейшла на новий, більш правильний календар в 1918 році, а весь світ в 1582 !!!

Юліанський календар, за який так тримаються РПЦ, вкрай неточний, і кожні 128 років дає похибку на одну добу, у зв'язку з чим, наприклад, у 2101 Різдво за Юліанським календарем вже не 7 січня, а 8 січня.

Мало того, рішення про відмову від Юліанського календаря, було прийнято на Всеправославному Соборі в Константинополі ще в 1923 році, і з того часу ВСІ Православні Церкви, крім РПЦ, відзначають Різдво 25 грудня. І лише прихильники "окремої" від усього світу Московської церкви продовжують відзначати Різдво 7 січня.

Розумієте?

Всі православні країни, такі як Греція, Болгарія, Румунія, Кіпр і Вселенський Константинопольський Патріарх відзначають Різдво 25 грудня! І тільки Україна, Молдова, Білорусь, Албанія, відзначають 7 січня!

Іншими словами, через хворобливе бажання московських мракобісів старообрядців ми і сьогодні перебуваємо в якійсь прострації і це не правильно.

Мені зрозуміле бажання РПЦ створити свою окрему, контрольовану цивілізацію рабів, але вибачте це ніяк не співвідноситься ні з християнськими ані з людськими цінностями.

Світ рухається вперед. Все росте, змінюється і модифікується, а тому намагатися тягнути за собою в майбутнє "чемодан без ручки" вкрай нерозумно. Як і нерозумно продовжувати синхронізувати календар українських церков з окремим від усього світу московським.

Дивіться також