Депутати від «Слуга народу» подали проект Закону щодо «заробітчанства» поліцейськими

Депутати від фракції «Слуга народу» знайшли «модель» підробляння поліцейськими та визначили професії (спеціальності) які «дозволять» поліцейським. Про цей підробіток нещодавно говорив міністр Денис Монастирський, чим запустив в Інтернеті низьку мемів...

20.12.2021 у Верховній Раді України зареєстровано проект Закону України №6450 «Про внесення зміни до статті 66 Закону України «Про Національну поліції» щодо службового сумісництва поліцейських» http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=73477

 

Законопроектом передбачається статтю 66 Закону України «Про Національну поліцію» викласти в новій редакції, надавши поліцейським, які мають спеціальні звання молодшого та середнього складу поліції, у вільний від виконання службових обов’язків час, займатися за сумісництвом оплачуваною діяльністю в органах поліції охорони.

Нагадаю, що поліція охорони є частиною Національної поліції і здійснює діяльність по наданню послуг охорони по договорам і таким чином не має фінансування із бюджету. При цьому поліція охорони єдина охорона структура, що має монопольне право на використання вогнепальної зброї при наданні послуг охорони та уповноважене державою на охорону цілої низки державних і приватних об’єктів.

 

Коротко суть Законопроекту №6450 в тому, що:

- Поліцейським, тільки які мають спеціальні звання молодшого та середнього складу поліції, у вільний від виконання службових обов’язків час, дозволяють займатися за сумісництвом оплачуваною діяльністю і тільки в органах поліції охорони;

- Поліцейським додатково дозволяється під час проходження служби займатися викладацькою, медичною практикою, інструкторською та суддівською практикою із спорту;

- Встановлення порядку здійснення такої діяльності запропоновано покласти на Міністерство внутрішніх справу України, оскільки діяльність Національної поліції України спрямовується та координується Кабінетом Міністрів України через Міністра внутрішніх справ України.

 

Автори законопроекту пояснюють, що законопроект розроблено у зв’язку з необхідністю додаткового врегулювання питань службового сумісництва поліцейських та ефективного виконання поліцією завдань, зокрема забезпечення публічної (громадської) безпеки і порядку.

Нібито, кількість поліцейських на сьогодні є недостатньою, і цю проблему можна вирішити шляхом надання дозволу поліцейським у вільний від виконання службових обов’язків час добровільно займатися за сумісництвом оплачуваною діяльністю в органах поліції охорони.

 

Тепер чекаємо визначеного порядку цього підробітку від Міністерство внутрішніх справ. Але яким би не був цей порядок я дуже не заздрю керівникам підрозділів поліції охорони до яких прийдуть ці «заробітчани».

 

Якщо такий Закон приймуть то ми побачимо поліцейських, що мають спеціальні звання молодшого та середнього складу поліції - охоронниками і охоронцями, викладачами, медичними фахівцями, інструкторами і суддями у спорті.