Діти і Чорнобиль. Чи сумісні ці поняття? ТАК!

Ми познайомились з Ярославом Ємельяненком на Андріївському узвозі у лютому 2017 року під час акції киян, які вийшли на захист Державного історико-архітектурного заповіднику «Стародавній Київ» (ДІАЗ «Стародавній Київ»). В той день він зачитував відкритий лист Президенту України Петру Порошенку та Київському меру Віталію Кличку  з проханням зберегти заповідник від будівельного свавілля.  

Лише згодом я дізнався, що Ярослав - директор інформаційно-туристичного центру Chernobyl TOUR - Чернобыль ТУР - Чорнобиль ТУР, член громадської ради при Державному агентстві України з управління зоною відчуження, Голова Асоціації чорнобильських туроператорів / Assoc. of Chornobyl Tour Operators і в решті решт киянин. який любить Київ, поважає історію, робить все можливе і залежне від себе задля того, щоб країна розквітала.

А оскільки ФБ постійно "нагадує" про події минулих років, то і цього разу саме у лютому ФБ нагадав мені про театр на Андріївському Узвозі і про акцію киян, які були обурені цією "спорудою". Тому і вирішив запросити Ярослава на інтерв'ю для того, щоб дізнатись, що змінилось у його житті, над чим зараз працює. Саме цікаве, що Ярослав одразу спитав: "Тема інтерв'ю - спадщина?". На що я йому відповів: "побачимо?) Напевно почнемо з "Чорнобиль тур!".

І таки да. Ми зустрілись і розпочали дійсно з Чорнобиль ТУР, але не з самого інформаційно-туристичного центру, а з теми "ДІТИ і ЧОРНОБИЛЬ. Чи сумісні ці поняття?"

За п'ять хвилин Ярослав не тільки переконав мене у тому, що ці поняття ОДНОЗНАЧНО СУМІСНІ, але і зробив ярим прихильником ідеї запровадження і розвитку дитячого туризму у Чорнобильську зону.

Це дійсно крутий проект, яким Україна має пишатись. Він дуже ретельно продуманий українськими фахівцями, включає в себе багато складових. Окрім того, що екскурсії в Чорнобиль самі по собі надзвичайно цікаві в першу чергу для самих дітей (так прокладено маршрут, складена екскурсійна програма), екскурсії виконують ще величезну просвітницьку функцію, патріотичне та екологічне виховання.

Тому, друзі, дуже раджу переглянути це інтерв'ю і звертаюсь до вас з проханням СПІЛЬНО зробити так, щоб дитячі екскурсії в Чорнобиль стали реальністю вже в цьому році.

Ярослав Ємельяненко, дякую за новаторство, за креатив, за лідерство! Успіхів вашій чудовій команді і нам усім, оскільки на екскурсії будемо їздити ми разом із дітьми!