"Фахових і незаплямованих людей в країні не залишилося"...

Взагалі не дивно, що Офіс президента Зеленського незадоволений діяльністю Кабінету міністрів і заявив про те, що Кабмін очікує переформатування. 

Я взагалі не знаю жодної людини яка б в позитивних тонах розповідала про діяльність уряду.

Тому ідея Офісу не просто 2-3 міністрів, а взагалі розпустити весь уряд виглядає актуальною, зваженою та розумною.

Не зовсім зрозуміло мені слова представників Офісу які вважають, що проблема перезавантаження уряду полягає у відсутності заміни чинним міністрам.

"Не питання звільнити - питання, хто прийде далі робити роботу. Фахових і незаплямованих людей в країні не залишилося", - розводить руками один із високопоставлених співрозмовників видання "Українська Правда".

Що?

Як це в країні не залишилось фахових і незаплямованих людей?

Ауууу?

Любі друзі, а ви взагалі в "новий уряд" хоч когось фахового та незаплямованого запросили?

Назвіть мені будь-ласка хоча б одне прізвище посадовця "нового" уряду який не заплямований участю в корупційних оборудках попереднього уряду, або не заплющував щосили очі щоб їх не бачити, у той час як обіймав посаду раніше, та не має десяток скелетів у шафі.

Не можете?

І я не можу.

То чому представник Офісу цього не помічає?

Тому, що дійсно фахові та незаплямовані люди як це доведено Джастіном Крюґером та Девідом Даннінгом, не мають достатньо в собі впевненості для того щоб претендувати на посади які потрібні займати, а ті, хто займає ці посади зараз і планує займати надалі, які також описані цими вченими, і є тими незамінними фахівцями яких, як вважають представники Офісу президенту, замінити нема ким.

Але й це в Офісі зможуть зрозуміти якщо серед його представників з'являться люди які відносяться до тих самих неіснуючих "фахових і незаплямованих". І з'являться вони там не через те, що їх прізвища відомі, або вони є родичами або прислугою відомих прізвищ. Коли до Офісу прийдуть дійсно нові урядовці. 

Ті хто розуміє, що:

  • від зміни доданків сума не змінюється
  • змінювати необхідно не тільки людей, а й саму систему відбору претендентів не керівні посади
  • без комунікації неможливо налагодити плідну співпрацю між усіма гілками влади та громадськістю
  • необхідно залучати активну громадськість
  • ініціативи урядовців та громадськості потрібно заохочувати, а не душити
  • важливіше знати думку громадськості і задовольняти їх потреби, а не свого безпосереднього керівництва
  • завдання справи необхідно делегувати, а не намагатись сісти на всі стільці однією дупою

Це ж не для кого не таємниця, що існуюча система себе дискредитувала скомпроментувала і саме через її недосконалість ми маємо сьогодні в уряді тих кого вважають "незаплямованими фахівцями", але роботою яких вкрай незадоволені.

Доречі цікаво, що система та ті хто її зберіг і я той самий неприступний редут який президент Зеленський збирався розтрощити йшовши до влади.

Принаймні так мені здалось.

Ну і на останок: в країні мільйони фахових і незаплямованих гідних поваги людей до яких варто придивитись, і може саме в цьому і полягає завдання держави - надавати можливість проявити себе.

Це по-перше.

А по-друге, дуже мені хочеться взнати прізвище людини яка вважає, що в Україні на сьогодні залишились одні злочинці та нездари.

Дивіться також

Україна Культура
Україна
19 грудня 2023
Кремль зусиллями Сімоньян Zиганув Зеленському! Інфоормаційна провокація