Кам'янець- відкритий для світу, Кам'янець - відкритий для Вас!

Кам'янець-Подільський - казкове місто, місто-фортеця, місто-легенда, „квітка на камені" - ці слова звучать українською, російською, польською, англійською та іншими мовами. 

Сьогодні Кам'янець-Подільський є потужним мистецьким та науково-освітянським центром не лише України, але й Центрально-Східної Європи, об'єктом паломництва відвідувачів фестивалів скульптури, повітроплавання, історичної реконструкції тощо і, звичайно ж, поціновувачів та фахівців архітектури, фортифікації та історії.

Кам’янець - економічно розвинене, інвестиційно привабливе перспективне місто . Вигідне географічне розташування у південно-західній частині держави на півдні Хмельницької області, багаті природні рекреаційні ресурси міста, високий рівень розвитку промисловості, інфраструктури та туризму відкривають широке поле діяльності для діючих і потенційних інвесторів

Проте найголовнішим його скарбом є люди - як мешканці старовинного міста, що плекають цей витвір природи й історичного розмаїття, так і його гості, які розносять славу про Кам'янець в усі усюди нашої планети. І обов'язково прагнуть повернутися сюди ще раз.

Кам’янець – місто старе й водночас юне : третину його населення становить молодь. І саме від молоді залежить те, яким місто буде в майбутньому. Ми повинні керуватися словами Себастьяна Фабіяна Кльоновича, який жив і творив у ХVI столітті :

 Люди не зводили тебе – вгору піднявся ти сам,

Не людський геній тебе поставив, а сили природи,

Не породив тебе хист – власну ти твердь сотворив...

Кам’янець-Подільський являє собою унікальний комплекс історичних споруд і є третім в Україні, після Києва і Львова, за кількістю історико-архітектурних пам’яток.

На території міста Кам’янця-Подільського нараховується 330 об’єктів культурної спадщини/ Найзначнішою пам'яткою Кам'янця-Подільського – Старий замок, який, імовірно, існував ще в часи Київської Русі, і практично повністю збережений історичний центр без єдиних вкраплень архітектури XX століття.

Своєрідністю міста є унікальне поєднання природних умов, ландшафтів, рекреаційних ресурсів із рядом загальновідомих пам’яток історії, археології та архітектури.

Місто відоме своїм мистецько-фестивальним іміджем. Тут вдало поєднуються культурно- мистецькі міжнародні фестивалі та військово-історичні баталії з захоплюючими змаганнями з повітроплавання та яскравими лазерними шоу.

Місто має всі передумови для інтенсивного розвитку внутрішнього та іноземного туризму: особливості географічного розміщення, сприятливий клімат, розвинена готельна, транспортна, фінансова та соціально-культурна інфраструктура, історична спадщина.

Завдяки популяризації міста на вітчизняному і міжнародному туристичному ринках, в Кам’янець приїжджають не лише заради пам’яток архітектури, але й на різні заходи та фестивалі. Окрім подієвого туризму, останнім часом подорожуючих цікавить також бізнесовий і навіть весільний туризм, зазначили у міськраді. Загалом сьогодні Кам’янець-Подільський перебуває у топ-5 міст України, які найбільше відвідують туристи.

З метою покращення іміджу міста, залучення потенційних інвесторів планується створити зручну веб-платформу, яка повинна стати дієвим інструментом для залучення іноземного та вітчизняного інвестиційного капіталу в економіку міста, що поширюватиме інформацію про інвестиційний та економічний потенціал Кам'янця, а також слугуватиме електронним майданчиком для комунікації влади та бізнесу з питань реалізації інвестиційних проектів на території Кам'янеччини.