Мехмет Перінчек "Байден хоче скинути Ердогана землетрусом" та інші бредові марення російської пропаганди

У 2014 році я відзначив важливий момент у спрямованості інформаційних атак Кремля. Використовуючи жовту пресу вони домагаються колосального охоплення аудиторії.

Жовта преса - вкрай низькосортне інформаційне поле, можна навіть сказати інформаційний смітник. Але ж і інформація, що поширюється агентами Кремля конвалії, не пахне? А ефект має такий, що позаздрить будь-хто. Таким чином виходить, що брудні інсинуації, фейки та провокації найлегше сховати у суперечливому, нічим не підтвердженому середовищі таблоїдів, блогів і просто сайтів-вимагачів. Де вони нічим не відрізняються від пліток про інтимне життя зірок, та інші вигадані на коліна “інсайди”.

Знову ж таки, аудиторія яку орієнтується російська пропаганда малограмотна, і особливо перебірлива у виборі інформації. Ця аудиторія любить теорії змови, вірить у пласку землю та всесвітню змову “вакцинаторів”.

У цьому відверто сміттєвому інформаційному середовищі активно хлюпаються, і власне наповнюють його своїми інформаційними фекаліями, такі відомі інформаційні шулери як Володимир Соловйов, Дмитро Кисельов, Маргарита Сімоньян зі своїм геніальним чоловіком Тиграном Кеосаяном, Борис Корчевніков та Ольга Скабеєва. Це елітні загони російської пропаганди.

Але є в цій армії брехні й поменше. У завдання яких належить додати “національного колориту”, дати, так би мовити, можливість почути “погляд з боку”.

Який нічим від кремлівської позиції не відрізняється, зважаючи на те, що зачитується з однієї й тієї ж методички.

Низка таких майстрів художньої сокири вкрай активізувалася сьогодні на тлі страшної трагедії в Туреччині.

Одним з найяскравіших представників борців з НЛО, рептилоїдами та іншими змовами, і яскравим, спадковим представником російської пропаганди в Туреччині є Мехмет Перінчек.

Виступаючи на каналі такого ж пропутинського кишенькового лідера думок Камрана Гасанова він не на жарт розійшовся, розповідаючи про погрози західного світу Туреччини.

Зокрема він заявив:

"Західні країни оточують Туреччину, підтримують курдських сепаратистів, душать турецьку національну економіку".

Просто один в один калька з коханою путінською "Росія - фортеця в оточенні ворогів"!

“Захід не допомагає Туреччині після землетрусу – навпаки відправив військові кораблі до її берегів – під прикриттям гуманітарної допомоги американці вторглися у стратегічні регіони!

То що американці розгорнули на своїх кораблях госпіталі, і те, що США така сама країна НАТО - Перінчека не бентежить?

Як і дурість щодо вторгнення. Куди та навіщо США треба вторгатися? Тим більше, що ідею "вдарити по Туреччині поки вона ослабла від землетрусу" - це популярна тема російських форумів, а не американських. Саме хворі на імперську шизофренію росіяни безупинно мріють про “повернення Царгорода”.

Також Перінчек не преминув осідлати улюбленого коня російської пропаганди "абсолютно чесні незалежні опитування громадської думки":

"Є опитування 80% - проти США, тому що вони вороги Туреччини, і вони впевнені, що головні партнери Росія та Китай"!

Зверніть увагу, Перінчек досить мудро ставить в один ряд друзів Росію та Китай. Він розуміє, що Росія мало шансів перемогти, а ось Піднебесна може стати його новим спонсором, і на довгі роки оплачувати його праці на полі пропаганди.

При цьому, говорячи відверто, Китай - ніяк не може стати партнером Туреччини через те, що він найбільший її конкурент. Як в економічному, так і геополітичному плані.

Але попливемо хвилями марення далі:

“Більшість проти вступу ЄС, проти того, за що виступає опозиція, яка хоче скинути Ердогана за підтримки США”!

І відразу:

"Опозиція проти ЄС за вказівкою США"!

Як вам?

"НАТО називає РПК своїми сухопутними силами"!

При тому, що бійці РПК сьогодні в Україні воюють на боці Росії, а також інструктують росіян щодо застосування БПЛА?

Іншими словами - якщо вважати, що це слова п'яного сантехніка дядька Васі сказані на кухні під півлітра самогону - виглядає і звучить нормально.

Якщо ж ми розуміємо, що каже дипломований історик та політолог, то от ну вибачте – це просто марення!

Втім, маячня, яка стала нормою для російської пропаганди, яка сьогодні активно “розганяє” по соцмережах правду про те, що це Ердоган винен у землетрусі.

Що через нього стільки жертв.

Що він мало не сам блокує допомогу в постраждалі регіони, а ввечері в масці бігає з автоматом розганяючи рятувальників з руїн міст.

Що землетрус - це божа кара Туреччини через те, що вона відвернулася від “матінки Росії”.

І врешті-решт - що землетрус це результат застосування США кліматичної зброї проти Туреччини!

Загалом дуже шизофренічно, шалено, абсурдно - але людям подобається.

Особливо росіянам.

Дивіться також