На росії почали блокувати Facebook, Twitter та частково Youtube

Причому найсмішніше те, що забороняють ці соцмережі «за цензуру».

Чи дійсно це добре для українців зараз?

Давайте розбиратися.

Почнемо з переваг (для нас):

Рашн-пропаганден машін тепер не зможе розповсюджувати свою тупу дезінформацію та позбавила сама себе вагомого інструменту в інформаційній війні проти України та всього Світу.

Русняві приховані «агенти впливу» та «лідери думок» в популярних соцмережах залишаються, але тепер у радикальній меншості та з ними тепер значно легше боротися.

Ботоферми Ольгіно та інші свинособачі спецпідрозділи залишилися без роботи, що сприятиме прискоренню темпів безробіття серед тамтешнього «насєлєнія».

Цивілізований Світ продемонстрував свою (чергову) незгоду з агресивною політикою країни-терориста.

Здається, поки що це всі переваги.

Недоліки.

Ми тепер маємо менше можливостей доносити правдиву інформацію до лаптеногого «насєлєнійя», зокрема, щодо тяжких втрат серед «асвабадітєлєй», сотень одиниць розтрощеної техніки, сльози-соплі полонених солдатів «ми-нє-зналі».

Також значно важче стане показувати мокшанам відео варварських руйнувань українських міст та загибелі мирних мешканців.

Тепер умовний Ванька з умовної Сизрані не побачить потужних мітингів українців у тимчасово захоплених орками містах.

І ще не забуваємо, що Фейсбук та Твіттер були непоганим засобом для росіянських «незгодних» координувати мітинги та акції протесту. Місцеві ж “соцмережі” – під тотальним контролем урурпаторів, як відомо.

Тому заплановані на сьогодні акції «нєт-вайнє» тепер значно складніше координувати. Хіба що через Телеграм, але хтозна ким цей месенджер насправді контролюється і чи не будуть через нього дезорієнтувати умовну та нечисельну «опозицію». Ну і Вайбер ще, хоча там теж «не все так однозначно».

А ще вони там, у Мордорському царстві, насправді переконані, що причиною усіх їхніх негараздів є одна людина, а не «колективний путін». Як діти, їйбо.

Загалом, з огляду на інертність мислення та близько-нульову емпатію середнього «русскава», втрата умовно-незалежних джерел інформації не сильно його пригнітить. Телевізор же працює? Росіюшку ж весь Світ боїться? І «Свати» так весело жартують.

«Ну хер з ними, з буржуйскими соцмережами, і без них проживемо» - десь так міркує більшість скрепостанців.

Але все ж таки, повинні ж існувати для мільйонів організмів на території тюрми народів якісь джерела об'єктивної інформації?

Як вони дізнаються справжній курс долара? Ціну на гречку? Чому це більше не можна літати у Європу? Чому все навколо внєзапна подорожчало удвічі-утричі?

Як дізнаються про справжні причини масового закриття компаній та підприємств?

І кінець кінце, з яких джерел вони дізнаються про «раптову зміну влади» та куди подівся попередній нацлідер? Здогадаються по традиційному «Лебединому озеру» по телеку?

А поки поки що спостерігаємо початок формування на росії альтернативної реальності. Нової «матриця», в якій абсолютно все навколо – величезна багатошарова іллюзія.

Не здивуюся, якщо скоро росіянці дізнаються про «відміну санкцій», «перемогу у Євробаченні» та «нові геніальні винаходи вітчизняних вчених».

За таких умов тотального контролю інформаційного простору, єдине, на що Україна може сподіватися – на розповсюдження об’єктивної інформації «циганською поштою» та поштовими голубами у вигляді того, що неможливо приховати: тисячі трупів солдат, шалена інфляція, відсутність продуктів, галопуюча девальвація фубля, стрімке безробіття та неможливість втекти з цього кошмару.

На жаль, найповільніші зміни відбуваються у головах людей. Особливо тих з них, які змінювати свій спосіб мислення категорично не хочуть.

Але добре, що ми маємо наші славетні Збройні Сили, підтримку цивілізованого Світу та наше незламне прагнення до свободи.

Нам своє робити: крошити «салат а-ля рюс» - і чим більше, тим краще.

А закриття міжнародних соцмереж для мешканців порєбріка – то таке. ХЗ чи справді допоможе нам, українцям, відбитися від безумного вбивці. Не впевнений.

Впевнений лише у нашій перемозі.

Слава Україні.