Що означає червоно-чорний прапор?

Зараз російські агресори проводять "операцію по денацифікації", тобто їх мета знищити все українське і побудувати "русскій мір", всіх хто чинить опір та незгодних вони оголосили українськими націоналістами. І саме зараз як ніколи актуально зрозуміти, що ж означає червоно-чорний прапор. Тому ми хочемо коротко пояснити його значення.

Чорний колір символізує українську землю, а червоний — кров борців пролиту на неї в боротьбі за свободу та незалежність України.

Кольори червоний і чорний дуже часто використовувалися в українській історії, їх можна було побачити на одязі, на крашанках, всі ми знаємо пісню коли мама вишила синові в дорогу рушник червоними та чорними нитками.

Як ідеологічні кольори червоний і чорний використовувались запорізькими козаками, Українськими Січовими стрільцями під час Першої світової війни. Вони вишивали собі червоним і чорним одяг та співали пісні про червоне і чорне. Цей прапор підіймали солдати УПА (хоча здебільшого вони ходили в бій з жовто-блакитними прапорами).

Якщо жовто-синій прапор символізує державність, українську соборність, то червоно-чорний прапор є українсько-революційним прапором. І він символізує боротьбу, опір, несприйняття того, що зараз відбувається і рух вперед.

Пам’ятайте! Лише червоно-чорний прапор боротьби, приведе під жовто-блакитний стяг свободи!

Слава Нації!

P.S. Під час війни п'ята колона почала розкручувати нові наративи: "На нашому прапорі немає крові. Немає й ніколи не буде чорних плям, жодних свастик. Український прапор – це земля. Мирна, родюча, золота й без танків. Це небо – мирне, чисте, блакитне й без ракет. Так було. І так буде." Цей текст написаний у Москві.