Щодо мови ворожнечі

Не новина, що в нас існує достатньо персонажів, які спеціалізуються на “патріотичному хейтерстві” — В’ятрович, Соколова, Дроздов та інші. А за ними ціла когорта менш відомих, хоча й не менш огидних.

Зверніть увагу: вони сутнісно не вирізняються від російських пропагандистів: ті ж самі націленість на брехню і пересмикування фактів, “конструювання" історії і сучасності під політичні потреби, вигороджування своїх і паплюження інакших, та ж сама позиція ворожнечі та розбрату.

Тільки російські ллють помиї на Україну і українців, а наші готові втопити у власному лайні кожного, хто любить Україну не так, як вони вважають єдино правильним. Точніше, як вважають їх політичні замовники з олігархічного табору.

Ці адепти примітивних рішень намагаються нав’язати нам спрощений чорно-білий світ і не хочуть бачити його різнобарвності і строкатості. Вони зневажають, ненавидять і бояться тих, хто здатен думати і тому вимагає аргументованої позиції, а не істеричних закликів і порожніх гасел.

От уявить тільки, що наші невгамовні псевдопатріоти спробували б жити у власних родинах на тих самих принципах, які вони пропагують суспільству — принципах ворожнечі, невизнання іншої думки, приниження, образ і погроз. Та дружина/чоловік пішли, побігли від них куди завгодно з великим полегшенням, діти б зненавиділи б їх, а батьки прокляли. Така родина безумовно розпалась би. І навряд розлучення відбулося мирно, швидше за все, з кривавою бійкою.

Тому у родинах ці гіперукраїнці зазвичай поводяться інакше, шукають компромісів, уникають дратівливих тем, дослухаються до близьких і сподіваються на їхню підтримку.

Тобто, своєю неприпустимою публічною професійною поведінкою псевдопатріоти свідомо перекреслюють справжній демократичний напрямок розвитку України. Бо демократичній багатовимірній різноманітній, але спільній Україні, вони і подібні до них — не потрібні. Бо вони не здатні створювати, вони здатні тільки руйнувати і роз’єднувати.

Якщо російські пропагандони намагаються розхитувати Україну ззовні, то подібні до них вітчизняні псевдопатріоти успішно роблять це зсередини.

Влада з запізненням, але почала позбавляти медійних можливостей тих, хто тягне нас під Росію. Але так само треба діяти і по відношенню до тих, хто веде антидержавницьку діяльність, продукуючи розбрат і ворожнечу, отруюючи суспільну свідомість. Ці ЗМІ теж необхідно позбавити мовлення, як такі, що загрожують національній безпеці.

Дивіться також

Откровения трех президентов Політика
Интриги и зашквары слуг Політика
Силовая вертикаль Зеленского Політика