Шабунін і система електронного декларування

За декілька днів до запуску системи електронного декларування Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України (Держспецзв'язок) заявила про неготовність апаратно-програмного комплексу збору і збереження електронних декларацій, які розробило ТОВ "Міранда" на замовлення Програми розвитку ООН, і відмовилась його атестувати.

"Програмне забезпечення, яке досліджувалось в рамках державної експертизи, розроблене частково, що не дозволяє говорити про забезпечення надійного захисту інформації в системі електронного декларування", - йдеться у повідомленні Держспецзв'язку.

Сергій Антоненко погодився прокоментувати це повідомлення, а також надати відповіді/поділитись своїми думками стосовно питань, які найбільш часто задають у мережі інтернет. особливо фахівці.

Ось ці питання:

1. Вибір ТОВ "Міранда" - був через тендер або .... як?

2. Скільки було вкрадено?

3. Чому цей злочин ніхто не розслідує?

4. Чи можна сказати, що Шабунін та його соратники і сьогодні саботують реформи?

Не коментую, лише запрошую вас прослухати інтерв'ю і долучитись до дискусії навколо цього питання. Важливо знайти правду, звісно. якщо вона комусь потрібна. Хоча проблема е-декларування до цього дня так і не вирішена. Люди, які щороку зобов'язані подавати декларації, краще за мене знають: "ЩО це таке!!!"