Світлана Саламатова: Люди добрі! Жодна Національна стратегія не буде працювати без вас!

В середу 31 березня відбувся етер програми «Громадянська влада» на волонтереському громадському телебачені Я-UA.tv, під час якого представники громадських рад в Україні обговорювали питання ефективності роботи громадських рад при органах державної влади в Україні.

А сьогодні з пані Світланою Саламатовою - ведучої програми, Президенткою Геополітичного альянсу жінок, Співзасновницею ГО «Інститут культурних справ — Україна», ТоР фасилітаторкою, Членкинею Громадської ради при Міністерстві юстиції України, Керівницею незалежної делегації «Українські жінки в ООН» ми продовжили розмову про те, що таке громадянська влада і що таке громадські ради.

Не дуже легко було знайти пані Світлані місце для паркування автівки під час першого дня локдауну в Києві, але нам врешті решт вдалось "припаркувати" машину біля театру ім.І.Франка, що і визначило наше місце спілкування, як раз напроти офісу президента України.

Я дуже дякую пані Світлані за те, що вона підняла питання ефективності і результативності діяльності громадських рад спільно з однодумцями у громадській раді при Міністерстві юстиції України.

Це величезний крок уперед у напрямку розвитку такого важливого інструмента громадської участі у прийнятті політичних рішень.

Я пишаюсь тими членами громадської ради при Міністерстві юстиції України, які сміливо дивляться на виклики, які стоять перед громадянським суспільством і намагаються знаходити СПІЛЬНО рішення, напрацьовувати план взаємодії.

Мені надзвичайно імпонує те, що так високо піднята планка для громадських рад, і громадська рада при Міністерстві юстиції наразі показує приклад іншим радам, як варто діяти.

Адже сам інститут громадських рад України при органах державної влади дії згідно Постанови КМУ №996, і відповідно до цієї постанови "Місія громадської ради — розширення участі широкого кола громадськості в формуванні і реалізації державної політики."

Дуже раджу подивитись інтерв'ю з пані Світланою Саламатовою, оскільки воно містить чудовий аналіз, поради, висновки, пропозиції.

Навмисно не буду повністю "розшифровувати" усю нашу надзвичайно цікаву і корисн розмову. Лише процитую наступні слова пані Світлани:

Я хочу звернутись до кожного громадянина України! Люди добрі! Жодна Національна стратегія не буде працювати без вас! Тому долучайтесь, будь-ласка! Створюйте свої ініціативні групи! Долучайтесь до роботи громадських рад! Почніть зі своєї сім'ї комунікацію! Спочатку ви посваритесь там на ідеологічній основі, але для того, щоб не сваритися, почитайте умну книжку "Як вести діалог і не сваритися" і почніть з цієї практики. І все буде нормально! Україна для нас! Розумієте - для НАС!" ,