В Фінляндії налічується 158 професій, де жінки заробляють більше, ніж чоловіки.

Коли говорять про різницю зарплат у жінок та чоловіків (на користь чоловіків), то не згадують структури ринку праці. Фінляндія – країна проголошеної ґендерної рівності, та й у ній чоловіки загалом мають дохід на 15-18% більше, ніж жінки.

Але якщо подивитися на структуру ринку праці, то стає зрозумілішим, звідки виникає ця різниця.

Як свідчать дані статистики від 2018 року, у Фінляндії налічується 158 професій, де жінки заробляють більше, ніж чоловіки.

Найбільше таких робочих місць у муніципалітетах (128 професій) та держсекторі (24 професії). У приватному секторі таких професій лише 6. Наприклад, у держлікарнях зарплата жінки-лікаря в середньому на кілька сотень євро більша, ніж у чоловіка, який працює на тій же посаді. І навіть у Фінляндії заговорили про те, що у держсекторі існує «позитивна дискримінація» на користь жінок.

А основна різниця в оплаті на користь чоловіків існує в приватному секторі.

Чому?

Це, зокрема, обумовлено тим, що чоловіки статистично частіше погоджуються на понаднормову роботу та отримують за це надбавки. Крім того, чоловіки частіше працюють на шкідливих та небезпечних роботах, за які теж отримують надбавки (промисловий альпінізм, плавильні печі та акумуляторні цехи, пожежники тощо)

Тобто. виходить, на рівноцінних роботах – де немає небезпечного виробництва, без урахування понаднормових – це переважно держслужба – жінки у Фінляндії заробляють уже більше чоловіків.

На додаток, як кажуть у цій замітці, серед начальства у держсекторі жінок вже більше чоловіків.