Василь Сліпак воював за Україну зі зброєю в руках, своїм голосом, своїм мистецтвом.

29 червня на п'яті роковини загибелі українського оперного співака та бійця Добровольчого Українського Корпусу, Героя України Василя Сліпака відбувся вечір пам'яті "МІФ не забутий", якій організували ГС "Музичний Батальйон" та НВР ПРАВИЙ СЕКТОР.

Учасниця бойових дій Валерія Карпиленко презентувала на вечорі поетичну збірку «Квіти і зброя».

Ось що Валерія Карпиленко розповіла після презентації: "Для мене історія Василя Сліпака є дуже важливою, важливою особисто, тому що я зі Сходу, з міста Маріуполь. І не можу сказати, що так само, але теж була у складі Добробату полку "АЗОВ", потім була військовою Донецького Прикордонного загону і весь цей час я писала історії бійців, писала вірші про них. Кожен вірш - це такий спогад про хлопців, про дівчат, які є там, яким є настільки небайдужа Україна, що вони готові ризикувати заради неї своїм життям. Таким був і Василь Сліпак. Він воював за Україну зі зброєю, але також не треба забувати, що він був митцем і воював за Україну своїм голосом, своїм мистецтвом. Коли я вже пішла з військової служби, для мене було важливим продовжувати боротьбу. Продовжувати боротьбу у своїх віршах,  у своїй книзі, яку я видала і реалізую, збираючи гроші на пам'ятник Василю Сліпаку. Для мене наші історії перетинаються,  і перетинається моя історія з історіями інших військовослужбовців і всіх, кому небайдужа Україна."   

Друзі! Прошу поширити інформацію і допомогти зібрати гроші на створення пам'ятнику Василю Сліпаку.

Валерія Карпиленко на своїй сторінці так прокоментувала як це зробити: "Пост про людей, яким байдуже, я не писатиму.

Але, бачите, згадала їх на самому початку. Напередодні Вечора пам'яті Василя Сліпака я займалася тим, що кидала посилання на захід під багаточисельними постами про зрадоньку, а саме - що в день загибелі Воїна його не вшановуватимуть. Але вшанування відбулося. Зібралися ті, хто Його знав і ті, хто Йому вдячні. Та могло зібратися значно більше. Але писати пости легше, ніж кудись поїхати. І дарма. Бо завдяки Музичний Батальйон енергетика сягала неба. Творчість била в усі усюди. Це було потужно - було так, як, думаю, Йому б сподобалося...Обожнюю тих, кому не байдуже. Дякую вам.

Ну і нагадую: АБСОЛЮТНО ВСЯ СУМА ВІД ПРОДАЖУ МОЄЇ КНИГИ "КВІТИ І ЗБРОЯ", презентація якої також відбулася в рамках заходу, НАПРЯМУ ІДЕ НА СТВОРЕННЯ ПАМ'ЯТНИКА ВАСИЛЮ СЛІПАКУ В КИЄВІ.

Тут можна побачити макет постамента https://www.facebook.com/1811377445823429/posts/2465918273702673/, а тут - презентація проєкта - https://www.facebook.com/1811377445823429/posts/2459917010969466/).

Кожен, хто хоче отримати книгу і допомогти у створенні пам'ятника Герою в Києві - перерахуйте 150 гривень методом швидкої оплати одразу на рахунок збору коштів на пам'ятник: https://next.privat24.ua/.../%7B%22companyID%22... через Приват24 та надішліть мені скрін зі своїми даними для відправки, а я вам у відповідь - книжку.

Також є можливість оплати через реквізити: Громадська спілка "Творче патріотичне об’єднання "МУЗБАТ" Музичний Батальйон

Поточний рахунок в UAH: UA48 320649 00000 2600 5052 754346 в ФIЛIЯ "РОЗРАХ.ЦЕНТР"; АТ КБ "Приватбанк" м. Київ, МФО 320649, код за ЄДРПОУ 40326682

Дякую кожному! Все буде Україна! #Музичний_батальйон #Василь_Сліпак #Українська_історія_в_камені