Як вибрати якісне і безпечне ліжко для дитини?

Ми завжди прагнемо дати дітям найкраще, тож, облаштовуючи їхню кімнату, ми дуже ретельно ставимося до якості та безпеки дитячого простору. Діти чутливіші та вразливіші за нас, а ще вони більш творчі та люблять вигадувати найрізноманітніші ігри, - а це означає, що меблі в їхній кімнаті повинні бути екологічно чисті та сертифіковані, неабияк міцні та зручно сконструйовані.

Яким має бути якісне дитяче ліжко?

Якісно виготовлене дитяче ліжко здатне прослужити 20 років і більше. Запорукою цьому є:

  • якісний і довговічний матеріал (ідеальним є дерево щільних і гнучких порід - бук, ясень, - також підійде метал, але він більш холодний і твердий);
  • вдало зібрана конструкція (всі елементи акуратні, рівні, добре оброблені, ніжки однакові, і нічого не хитається);
  • якісні та надійні кріплення, тобто, деталі з’єднані наглухо і не “люфтять”;
  • хороша обробка матеріалу - гладке шліфування, якісне лакофарбове покриття;
  • практичний і мінімалістичний дизайн, що дає змогу максимально зручно користуватися ліжком за призначенням і не за призначенням (не забувайте, що інколи ліжко стає справжнім плацдармом для ігрових баталій), а також виключає можливість травмування.

Безпечні ліжка для дітей: які вони?

Безпека нерозривно пов’язана з якістю: неякісне ліжко не може бути безпечним. Слабкість конструкції чи матеріалу, ненадійне кріплення, погане шліфування, використання неякісної фарби чи непрактичний дизайн, - це все становить загрозу травмування, падіння, синців і навіть розвитку захворювань дихальних шляхів.

Але це ще не все: ми розповімо про конкретні особливості конструкції, на які потрібно звернути увагу під час вибору дитячого ліжка, а також про поняття екологічної безпеки, і чому це так важливо.

Як звести загрозу травмування до мінімуму?

Оскільки діти дуже часто користуються ліжком не за призначенням, виробники ліжок для дітей не завжди можуть передбачити як саме їх будуть експлуатувати у розпал чергової ігрової баталії. Але ми всі можемо звести загрозу падіння, забоїв і травмування до мінімуму, якщо під час вибору дитячого ліжка будемо дотримуватися простих правил.

  • Вибирайте моделі без гострих кутів і зайвих твердих декоративних деталей.
  • Якщо дитина ще маленька або якщо ліжко двоярусне, вибирайте моделі з бортиками, висота яких повинна складати 30-40 сантиметрів. 20 сантиметрів потрібно для матраца, і ще 10-20 - для захисту від падіння.
  • Якщо ліжко двоярусне, обов’язково переконайтеся у надійності та зручності драбини.

Що таке екологічна безпека?

Передусім, мова про екологічно безпечні матеріали, - клеї, що використовуються для склеювання матеріалу, а також для виготовлення МДФ і ДВП, не повинні містити формальдегіду й інших шкідливих сполук. Те саме стосується і фарб, якими вкривають ліжка для дітей. Безпечність ліжка повинні підтверджувати сертифікати, - запитайте про них у продавця. Будь-який відповідальний виробник дитячих меблів надає такі сертифікати.

Величезний вибір безпечних і якісних дитячих ліжок - на Soloha.ua!