Який розмір дійсно має значення?

Оптимізатори давно сперечаються про те, якої довжини краще писати тексти на сайт.

Частина вважає, що потрібні велика кількість слів, інші впевнені, що успіх досягається лаконічністю, а треті взагалі думають, що користувачам тексти не потрібні.

Проте як пошуковики, так і читачі приходять на сайти саме за корисною текстовою інформацією.

Існує безліч міфів про те, що є формули чарівних текстів які 100% будуть користуватися популярністю у читачів, формула текстів які краще ранжуються, і текстів які краще поширюється в соцмережах.

Насправді це міф. Гарантованої формули успіху тексту немає. Але є декілька правил які допомогають досягти мети.

Найбільш поширений наступний міф говорить, що в соціальних мережах найчастіше поширюються тексти з кількістю приблизно 600 знаків.

В реальності це не так.

Твітер не просто так експериментував з довжиною тексту і його обмеження у 280 символів має сенс.

Читачі у соцмережах не переносять великі тексти, а тому і вам неварто себе обтяжувати. 280 символів достатньо як для ФБ, так і Твітера. Все інше на сайт.

Звичайно ви можете перевірити це самостійно, бо наступний міф спростовує твердження, що читачі не люблять великі тексти і пояснюють їх малу довжину тим, що деяким авторам просто ліньки писати об'ємні статті, і вони всім розповідають про ефективність невеликих заміток.

Немає сенсу сперечатися з міфом про довжину тексту у соцмережах, тим більше перевірите це можна миттєво.

А ми перейдемо до наступного міфу, який стверджує, що інтернет-користувачі взагалі не читають, вони тільки швидко переглядають тексти і дивляться картинки.

Насправді все набагато гірше. Більшість інтернет-користувачів взагалі не читають. Вони дивляться відео та інколи "мемчики". Але це не ваша цільова аудиторія.

Читаюча аудиторія інтернету не більше 15%, і не треба робити з цього трагедії і тим паче знижувати якість та довжину тексту.

Створюючи черговий текст памятайте, що дуже важливо, щоб він мав завершений вигляд. Щоб вам вдалося донести думку, а не загубити її в декалітрах "води".

Пошуковики в інтернеті відшукують саме текстову інформацію, і користувачі однозначно читають. І тут важливо, щоб ваш контент викликав інтерес, щоб людям хотілося читати ваші статі, а не швидко переглядати.

Довгі тексти найбільшу ефективність мають при розміщенні на сайтах. 

Статистика показує, що зараз популярні тексти довжиною 2500-3000 символів. Вони привертають більше природних зворотніх посилань.

До того ж в тіло подібних статей можна включити достатню кількість ключових слів, що приверне увагу пошукових систем і гарантує зростання трафіку для сайту.

Але знову ж таки, 3000 символів — не обмеження.

Не менш популярні матеріали і у 10 000 знаків, і більше.

Головне при створенні такого масштабного контенту не забувати про його змістовність.