⚡️ БЕБ запідозрили директорку БФК «Гулівер» Ірину Круппу в ухиленні від сплати майже 146 млн грн податків!

Детективи БЕБ встановили, що протягом 2019-2021 років, дирекція БФК Гулівер на пл. Спортивній, 1-А уклала низку договорів з підконтрольними субпідрядними товариствами, в тому числі з ознаками «фіктивності» та «транзитності», на отримання різноманітних послуг та придбання матеріальних цінностей тощо.

Фактично до первинних документів було внесено відомості про нібито проведення на території БФК певних робіт, які насправді не здійснювалися, що дозволило безпідставно завищити розмір податкового кредиту з податку на додану вартість. Таким чином ТОВ «Три О» - власнику БФК вдалося ухилитися від сплати податків на суму понад 145,8 млн грн та вивести їх у готівку.

Якщо цікаво, то службові особи ТОВ «Три О», ТОВ «Альянс Новобуд», ТОВ «Техенерготрейд», ТОВ «ЄВРОБЕТОН», ТОВ «Вензабуд», у період 2019-2021 років, діючи умисно, за пособництва службових осіб ТОВ «Спеценергомонтаж ЛТД» та ТОВ «Алекса Груп», по ланцюгу постачання, шляхом формування схемного податкового кредиту від підприємств з ознаками «ризиковості» ТОВ «Оліас-ЛТД», ТОВ «Лентокс Плюс», ТОВ «Бенар Систем», ТОВ «Глобалбуд-Інвест», ТОВ «Ковас Ренд», ТОВ «Єтар-Компані Груп», ТОВ «Торговий Дім «Оселедько», ТОВ «Східноукраїнська Компанія «Золотий Лев», ТОВ «Торговий Дім «Мілк-Сервіс» та ТОВ «Парк Інвест», ухилились від сплати податків в особливо великих розмірах, що підтверджується висновками аналітичного дослідження від 22.04.2021 за №22/04/2021-1.

Бенефіціарним власником БФК «Гулівер», а з ним мережі «Ельдорадо» та деяких скандальних активів є Віктор Поліщук, який до того ж є забудовником Броварів та елітки столиці через Alliance Novobud. Він також має звʼязки з Росією.