❗️Самочинне будівництво на будмайданчику ЖК White Lines та блокування входу до укриття

За процесуального керівництва Голосіївської окружної прокуратури повідомлено про підозру керівнику підрядної організації у сприянні в самовільному будівництві та створенні загрози загибелі людей в умовах збройної агресії рф проти України.

Згідно з матеріалами слідства, будівельна компанія ТОВ «Анева ІНДАСТРІ» у 2017 році уклала з Київрадою договори про оренду двох земельних ділянок на вул. Васильківській, 1 (8000000000:79:293:0015, 8000000000:79:293:0016). Надалі спільно з підрядником та девелоперською компанією «A DEVELOPMENT» орендар розпочав на цій території будівництво торгово-розважального та спортивного комплексу з підземним паркінгом, кінотеатром та житловими будинками в складі проекту ЖК White Lines.

Згодом орендар за відсутності будь-яких дозвільних документів самовільно зайняв частину сусідньої земельної ділянки, яка на праві користування належить ДП «Національний центр Олександра Довженка» та продовжив зведення багатофункціонального житлового комплексу вже на цій земельній ділянці.

Крім того, у ході незаконних будівельних робіт працівники підрядної організації заблокували вхід до розташованого на цій ділянці укриття, пошкодили комунікації та частково зруйнували перекриття, чим створили загрозу загибелі людей в умовах збройної агресії рф проти України.

Власниками девелопера «A DEVELOPMENT» є Олексій Баранов.