Американські сенатори-республиканці Джері Моран та Роджер Маршал внесли проект про відмову від російської нафти

Сенатори-республиканці Джері Моран та Роджер Маршал (Канзас) внесли на розгляд проект про відмову від імпорту російської нафти.

Це рішення пов'язане із вторгненням Росії в Україну.

На думку Морана «безрозсудний» напад росіян на Запорізьку АЕС говорить про те, що санкцій, які є, може бути недостатньо, щоб утримати президента рф путіна від розширення конфлікту, загроза путіна не блеф.

Російська нафта становить 10% від імпорту нафти до США, щодня Вашингтон імпортує 700 тисяч барелів. Маршалл вважає, що російська нафта також має опинитися під санкціями.

На думку сенаторів, зараз саме час розширювати внутрішній видобуток нафти і газу, нарощувати експорт, а президенту Джо Байдену – почекати з відмовою від використання палива.

«Президент Байден може змінити ситуацію, продемонструвати силу на міжнародній арені, покласти край бездумним витратам, повернути енергетичну незалежність Америки, негайно заборонивши США купувати російську нафту. Натомість він продовжує використовувати Росію як заправку Америки», - заявив Маршалл.

Ембарго - це дуже потужний інструмент протидії путінській рф та війні. Це майже такий ефективний як безполітний простір!