Англомовний сайт The Correspondent, запущений півтора роки тому, припиняє свою роботу 31 грудня

У 2018 році команда The Correspondent влаштувала вражаюче ралі по США і зібрала $ 2,6 млн на запуск. Потім, правда, був скандал через те, чи буде у видання повноцінний офіс в США. Виявилося, що засновники The Correspondent «нікому не обіцяли, що буде офіс». Це засмутило і образило навіть амбасадора бренду.

Сьогодні ситуація у видання зовсім не така радісна. У листі співробітникам один із засновників De Correspondent Ернст-Ян Пфаут оголосив, що через фінансові труднощі компанія змушена закрити англійську версію, зібрати всіх співробітників і зосередитися на материнському проект в Нідерландах.

І ось що це за фінансові труднощі.

  • з 55 000 передплатників в 2019 до кінця 2020 дійшли тільки 22 000. Решта не відновили підписку.
  • середній річний чек виявився в півтора рази нижче, ніж прогнозувалося: 43 євро замість 70.
  • це все вилилося б в 2021 році в 900 000 євро збитків (доходи не перевищили б 1 млн євро, що на 50% менше, ніж потрібно для того, щоб вийти в нуль).

Через закриття англійської версії сайту роботу втратять лише 10 осіб. Ті ж, хто поєднував роботу в голландської версії і англійської, повернуться на повну ставку в материнське видання. Це буде коштувати компанії 544 000 євро в рік, але, як написав Пфаут, вони свідомо йдуть на цей крок.

Єдиний журналіст, який працював в штаті The Correspondent в США - Ерік Холтхаус. Але з 30 листопада він більше там не працює.

Основний же сайт буде як і раніше розвиватися і ніяких скорочень штатів і бюджетів не буде.