БАЙРАКТАР. Історія винаходу і великого кохання.

Olena Bilous про Сельчук Байрактар

Історія винаходу і великого кохання.

Мало хто знає, що за назвою улюбленого всіма нами останніми тижнями безпілотника Байрактар, живе добра східна казка тисячі і однієї ночі...

Справжня турецька казка....

Отже :

Сельчук Байрактар- народився в 7 жовтня 1979. Батько - Оздемір Байрактар, засновник і власник компанії «Baykar Makina», яка займається розробками в авіаційно-космічної галузі, виробляє робототехніку та системи управління, а також безпілотні літальні апарати.

Сельчук закінчив Стамбульський технічний університет в 2002і має ступінь магістра Пенсильванського університету і Массачусетського технологічного інституту. Доктор наук Технологічного інституту Джорджії. Отримав широку популярність в травні 2016, взявши участь в об'єднаних військово-тренувальних навчаннях в Ізмірі, де компанія «Baykar Makina» представила свою нову розробку: розвідувальний безпілотний літальний апарат «Bayraktar TB2».

За рішенням начальника Головного штабу Збройних сил Туреччини Хулусі Акара, даний БПЛА був прийнятий на озброєння турецької армії.

Грає ключову роль в розробці і виробництві нових безпілотних літальних апаратів своєї компанії.

Одружений з дочкою президента Туреччини Ердогана - Сюмейє Ердоган. Він також має ліцензію пілота.

І ось цей фантастичний хлопець присвячує свій винахід своїй коханій дівчині і просить її руки, а ім'я цієї східної принцеси

31-річна Сюмейє Ердоган - наймолодша донька Президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана, відома як його улюблениця.

"Батько називає її "моя газель", - повідомляє кореспондент турецької служби ВВС Ірем Кокер. - "У Туреччині цим словом називають вродливих і дорогих людей".

Вона отримала освіту за спеціальністю "політологія" у США та Великій Британії і працювала радником свого батька, коли той керував "Партією справедливості та розвитку" (тур. AKP), і супроводжувала його у різноманітних дипломатичних поїздках.

У 2015 році з'являлися чутки, що Сюмейє, можливо, візьме участь у парламентських виборах, але цього не сталося.

Зараз вона обіймає скромну посаду в організації із захисту прав турецьких жінок.

Крім участі в кампанії батька, Сюмейє також відкрито підтримує його та його уряд.