Bloomberg пише, що перша партія F-16 вже в Україні

За словами Bloomberg, Україні передали невелику кількість літаків. Водночас дотрималися обіцяного дедлайну — кінця поточного місяця, липня.

Швидшому відправленню F-16 та тренуванням на літаках перешкоджали питання щодо запчастин, мовний бар’єр між українськими пілотами та іноземними інструкторами.

А ще посадовці, які планують постачання винищувачів в Україну, занепокоєні, що в країні недостатньо злітно-посадкових смуг, а ті, що є, вразливі для атак рф.

F-16 включають ракети AGM-88 HARM (для ураження наземних цілей), AMRAAM (середньої дальності для повітряних боїв) і AIM-9X (малої дальності для повітряних боїв). Також нам нададуть комплекти Joint Direct Attack Munition, які перетворюють звичайні бомби на керовані, та бомби малого діаметра, які вибухають у вузькому радіусі ураження.

Винищувачі F-16 можуть знищувати ворожі літаки завдяки ракетам повітря-повітря і допоможуть краще захищати наше небо від атак.

Перша група українських льотчиків закінчила навчання пілотування у США у травні, а Данія підготувала 50 українських спеціалістів з обслуговування F-16.

Україна очікує отримати від західних партнерів 6 літаків F-16 цього літа і загалом до 20 літаків – до кінця року.