Борис Джонсон закликає визнати: якби Україну пустили до НАТО - війни б не було!

Британський політик пише, що західні країни десятиліттями лише на словах проводили політику «відкритих дверей» до НАТО для України. Джонсон недарма використовує оруелівське слово «двоєдумство». Бо синонімом до нього є «брехня».

Для Москви це сигнал: Київ ніколи не приєднається до альянсу. Значить - можна. І почалась найстрашніша війна в Європі за останні 80 років. 

Джонсон згадує, що у 2008, замість ПДЧ, Україна отримала лише плескання по плечу, а у 2014 році «замість того, щоб належним чином покарати Путіна, ми відповіли політикою боягузливого умиротворення». А далі «трагікомічний «нормандський формат», яким обидві сторони розглядалися як однаково винні, хоча москва була явно агресором, а Київ жертвою».

Путін «напав, бо вважав, що ми не дуже серйозно ставимося до захисту України». 

Джонсон переконує, що Україні зараз потрібна гарантія членства в Альянсі заради стабільності та миру для всієї західної спільноти. 

«Усі наші хитрощі закінчилися бідою».

Але йдеться не тільки про Альянс. В підтексті цієї статті - неминучий російський наступ. Тож знаючи, що він буде, Захід щедро обіцяє зброю. Яка прийде до України вже після того, як він станеться.

Недарма в статті є слово «двоєдумство» та танк «Leopard 2» у вигляді прекрасної фотографії.