Cтан повітря у Києві нормалізувався. Що було з повітрям у Києві?

Cтан повітря у Києві нормалізувався
Що було з повітрям у Києві?

За даними міської системи спостереження за станом атмосферного повітря з 23:00 18 березня на правому березі Києва та з початку доби на лівому березі спостерігалося погіршення якості повітря.

Максимальна концентрація пилу в атмосферному повітрі перевищувала граничну допустиму у 2-3 рази (1660 мкг/м3 на правому березі та 940 мкг/м3 на лівому при гранично допустимій 500 мкг/м3).

Концентрації інших забруднюючих речовин, за якими здійснюються спостереження (оксид та діоксид азоту, оксид сірки, озон, формальдегід, оксид вуглецю, сірководень) також зросли, але перевищення гранично допустимих концентрацій не було виявлено.

Причиною погіршення якості повітря можуть бути пожежі в зоні бойових дій, у тому числі індустріальних об’єктів, рух повітряних мас від джерел загоряння і низька швидкість вітру.

Станом на тепер спостерігається поступове поліпшення якості повітря. Перевищення гранично допустимих концентрацій відсутні.

Датчики моніторингу показують, що стан повітря у Києві нормалізувався. Небезпека минула, тому попередні рекомендації скасовуються.

Слідкуйте за повідомленнями від міської влади та бережіть себе.

Нагадаємо прості рекомендації за умов поганої якості повітря, яка спостерігалась сьогодні зранку: 

  • Не виходити зайвий раз на вулицю
  • Використовувати захисні маски (не медичні, а хоча б FFP2).
  • Пити багато води
  • Закрити вікна вдома і завісити їх вологими простирадлами. Це стримає потрапляння брудного повітря.
  • Якщо є очищувач повітря, то вмикнути його на максимум.

Бережіть себе та близьких!