Доля біткоїна під питанням

Доля біткоїна під питанням: його ціна ставить антирекорди, зростає кількість країн, де майнінг біткоїнів заборонено, експерти б'ють на сполох, вважаючи, що світ просто не має достатніх енергетичних потужностей для видобутку криптовалюти.

Так 31 грудня у Косові, де більшість майнерів користуються незаконними підключеннями електроенергії, оголосили про "заборону на виробництво криптовалюту по всій території".

В Ірані, через перевантаження електростанцій Тегеран ввів чотиримісячний мораторій на майнінг біткоїнів.

У Казахстані з середини минулого липня почалися блекаути, влада ввела режим, що частково обмежує використання електрики 50 зареєстрованими майнерами. А також встановили межу для загального енергоспоживання галуззю.

В Ісландії з 7 грудня оголошено, що запити на постачання електроенергії новим майнінговим фермам задовольнятися не будуть.

У Швеції запропонували заборонити майнінг на всій території Євросоюзу, оскільки "зелена" енергія витрачається не на реальні сектори економіки.

Під питанням залишається і майнінг в США, де в періоди пікових навантажень взимку і влітку місцеві енергомережі явно не справляються, але ферми не бажають зупиняти роботу на цей час.