Довіра до традиційних ЗМІ сягнула рекордного мінімуму

Довіра до головних інститутів суспільства, таких як уряд та засоби масової інформації, є тим цементом, який утримує фундамент суспільства. 

Але цей фундамент почав помітно тріскатись ще десять років тому, і зараз для багатьох мільйонів американців цілком і повністю розсипався.

Вперше в історії країни менше половини американців довіряють традиційним ЗМІ, згідно з даними щорічного барометра довіри Edelman.

При чому, довіра до соціальних мереж теж впала до рекордно низького рівня - 27%.

Ставлення до ЗМІ розподіляється тепер так:

  • 56% американців згодні з твердженням про те, що «журналісти та репортери навмисно намагаються ввести людей в оману»;
  • 58% вважають, що «більшість новинних організацій більше стурбовані підтримкою ідеології чи політичної позиції, ніж інформуванням громадськості»;
  • 57% демократів довіряють традиційним ЗМІ і тільки 18% республіканців.

Ці цифри повторюються по всьому світі, що доводить факт того, що світова боротьба з "фейковими новинами" та фактчекнг не є ефективним шляхом подолання кризи довіри.

 Хайді Ларсон, засновниці "Проекту довіри до вакцин", зауважила, що: "насправді ми не маємо проблем з дезінформацією, у нас є проблема довіри".

Через те, що новинні агенства які живіть на прибуток з реклами, втратили свою стійкість, оскільки ці долари все більше надходять до Google і Facebook, це вплинуло на рівень довіри до них.

Оглядач ЗМІ Washington Post Маргарет Салліван пише, що "наша мета повинна виходити за рамки простого розміщення правдивої інформації перед громадськістю. Ми також повинні зробити все можливе, щоб забезпечити широке визнання інформації".

Таким чином, ЗМІ можуть продовжувати повідомляти достовірні факти, але це не зупинить тенденцію зростання недовіри до них. 

Потрібно, щоб владні інститути та поважні особи, підтвердили свою довіру до інформації опубліковану в традиційних засобах масової інформації.

Довіра владних інститутів поверне масового читача до традиційних ЗМІ, що зміцнить і довіру до них.

Нажаль, така ситуація в Україні неможлива. Як думаєте чому? Напишіть у коментах.