Google спростила синхронізацію між пристроями для користувачів Chrome

Компанія Google оголосила в своєму блозі гарну новину для користувачів Chrome. Як відзначають розробники, вони спростили синхронізацію між пристроями.

Мова йде про таку інформацію, як паролі та платіжні дані. Нові функції почнуть поширюватися в «найближчі тижні і місяці».

Мобільний Chrome для Android зможе отримати доступ до збереженої платіжної інформації після авторизації браузера за допомогою облікового запису Google (Google Account). Платежі можна буде підтверджувати за допомогою CVC банківської карти або біометричним способом.

Крім того, сама авторизація в обліковому записі Google спроститься для пристроїв Android. Якщо користувач вже авторизований в сервісах Google, наприклад Gmail, він зможе увійти в свій обліковий запис в браузері на пристрої «одним натисканням».

Десктопна версія Google теж оновилася, отримавши доступ до збережених паролів, якщо користувач увійшов в Google Account. Якщо користувач створює новий пароль, браузер запропонує зберегти його тільки на поточному пристрої або в Google Account, щоб доступ до нового паролю був на всіх пристроях.

Схожа функціональність вже є Chrome для синхронізації закладок, історії, паролів та іншої інформації. Як зазначає Google, проблема зі старим способом була в тому, що на кожному пристрої необхідно було активувати синхронізацію. Новий же спосіб підключає браузер до Google Account, роблячи синхронізацію простіше і більш «інтуїтивною».