Голова Громадської ради при Подільській РДА - Тарас Білинський постраждав внаслідок провокації водія трамваю

Київська спільнота обурена безладом на дорогах міста, в наслідок якого постраждав відомий громадський діяч, голова Громадської ради при Подільській РДА - Тарас Білинський.

Ось як описує цей ганебний для всього міста випадок сам постраждалий:

“О 9 ранку на вулиці Глибочицький, водій трамваю свідомо провокував мене на ДТП. Прошу керівництво транспортного департаменту КМДА допомогти розібратися в цій ситуацій та вжити заходи.

Свідки цієї ситуації готові надати інформацію.

Нерви є у всіх, але правда вона одна”!

Дуже сором'язлива людина - Тарас Білинський на даний час цей пост чомусь видалив, але знайшлись добрі люди які зробили його скрін:

Занепокоєння таким жахливим, ганебним поводженням водія трамвая який провокував відомого громадського діяча який через надзвичайно важливу та впливову посаду виїхав на зустрічну смугу руху і намагався проїхати по надзвичайно важливим суспільним справам по трамвайній колії на яких за дивним чином зявився трамвай хулігана обурило всю спільноту!

Ось що пише на своїй сторінці в мережі Фейсбук користувач  Діма Макагон:

“Просто обурливо історія сталася на Глибочицькій з трамваєм!

Загалом, встав чоловічок на білому позашляховику на трамвайних коліях для лівого повороту. І тут їде трамвай. І їде не дивлячись на те, що бачить, що людина на позашляховику варто!

Ось побачив же заздалегідь! Візьми об'їдь! Ні! Він далі суне на своєму лоховозі! Тим самим провокуючи шановного пана на білому авто.

Добре, що водій позашляховика не сцикло якесь, і вийшов розповісти, де їх місце всім цим ніщебродам в трамваї. Адже Тарас Білинський - голова громадської ради в КМДА, трудиться на благо міста і всіх жителів. А тут такий плювок.

Вважаю, що всі пасажири трамвая повинні були вийти, вибачиться і кланятися до тих пір, поки білий позашляховик не сховається з виду. Але на жаль цього зроблено не було. І це кричуща неповага, так поранило нашого Тараса, що він навіть через вирішив пост написати, щоб його підтримали. Ось тільки потім вирішив коментарі закрити і пост видалити. Мабуть занадто багато підтримки від вдячних киян прийшло”.

Підтримали Тараса сотні користувачів які висловились в коментарях по цьому ганебному для транспортного відділу КМДА інциденту:

Ось як коментує ситуацію користувач Сергей Лисицкий:

“Вважаю коментарі на підтримку Тараса можна залишити на сторінках Київська міська державна адміністрація - КМДА, нехай вирішують питання з водієм трамвая, така неповага до Людини на джипі, як мінімум звільнення і заборона керувати трамваєм років на 10”!

“Як посмів цей вошивий трамвай успішному пану дорогу перейти, вірніше переїхати. Терміново компенсацію в 1 млн за моральний збиток і втрачене дорогоцінний час, а всіх пасажирів знайти і змусити видерти салон машини потерпілого! І взагалі, знімемо скоро цей ваш трамвай, негоже якимсь ніщебродам по крайньому ряду їздити”! - додає Konstantin Tykhomyrov.

Особливе занепокоєння стосовно ганебного вчинку водія трамваю висловив і канал “Київ оперативний”, який виклав відео на якому можна побачити як водій трамвая провокував Тараса Білинсього на ДТП:

“Тарас голова Пора вже щось робити з цими неадекватними водіями трамваїв. Це вже просто все кордону переходить. Як можна не давати проїхати такому шанованій людині? Ціла голова ручної Громадської Ради Подільської РДА vs якийсь там трамвай і ПДР”  - пише редакція каналу. 

Як свідомий громадянин, який не може стояти осторонь проблем міста, я теж як зміг доклав зусиль і подав на сайті КМР петицію яка сподіваюсь пройде модерацію і набере необхідну для вирішення проблеми кількість голосів. 

На всяк випадок приведу текст петиції, щоб ви зрозуміли, що ми не будемо стояти осторонь і будемо всіляко підтримувати справжніх хазяїв міста, принаймні його районів:

“Виділення окремої смуги для пріорітетного руху транспортних засобів голів громадських рад

Громадські ради сьогодні - це головний рушійний орган нашої держави, доводити важливість якого немає потреби.

Але це не завжди це розуміють в нашому патріархальному суспільстві і члени та особливо голови громадських рад які завжди готові допомогти владним інститутам вгамувати громадськість, погасити протести, та взагалі проштовхнути інформаційну повістку вкрай необхідну владі, піддаються тиску не тільки зі сторони цієї самої громадськості, а й приниженню їх гідності на вулицях міста.

Прикрий випадок який нещодавно стався на вулицях нашої столиці - міста Києва, а саме: факт того, що трамвай не поступився місцем і не посунувся зі шляху позашляховика на якому по зустрічній смузі їхав голова громадянської ради при Подільській РДА, голова комітету громадянської ради при КМДА з питань децентралізації, самоврядування та агломерації, засновник та голова ради правління в Асоціації місцевого самоврядування - Тарас Білінський, доводить крайню потребу виділення окремої смуги для громадських діячів такого високого рангу.

Суспільство повинно розуміти, що громадські діячі, активісти з багаторічним стажем громадської діяльності, які витрачають свій час на вирішення потреб громади повинні отримувати найвищі преференції і переваги на дорозі".

Сподіваюсь кияни підтримають петицію і Тарас Білинський та інші громадські діячі його рівня отримають таку невеличку преференцію як окрему смугу, що буде лише малою платою за їх вклад у розвиток міста Києва!