Головне зі звернення Президента України Володимира Зеленського

Головне зі звернення Президента Володимира Зеленського:

▪️Російські загарбники увійшли в Славутич і зустріли там таку ж реакцію, як і на півдні нашої країни, як і на сході. Україна – єдина у прагненні жити вільно, незалежно. 

▪️Хочу зараз ще раз привітати з великою повагою Національну гвардію України з її Днем. Щиро вдячний за все, що ви робите для захисту держави, для захисту українців! 
 
▪️Вручив нагороди бійцям Нацгвардії, які відзначились в боях з російськими окупантами. Присвоїв звання бригадного генерала пʼятьом полковникам Нацгвардії. Загалом за час повномасштабної війни з 24 лютого вже 476 бійців Національної гвардії були відзначені державними нагородами. 
 
▪️Двічі говорив з президентом Польщі Анджеєм Дудою про наших людей, які знайшли захист на території Польщі. Про необхідність посилення нашої спільної безпеки.
 
▪️Ціна безпеки України - це літаки для України, танки, протиракетна оборона, протикорабельна зброя. Це те, що є у наших партнерів.  
 
▪️Партнерам потрібно активізувати допомогу України. Бо це безпека Європи. Саме про це ми домовлялися в Києві, коли троє премʼєрів східноєвропейських країн, а також пан Качинський, прибули в нашу столицю. Ще в середині березня. 
 
▪️Наші представники – міністр закордонних справ та міністр оборони України – зустрілися в Польщі з колегами зі Сполучених Штатів. До них приєднався і президент США Джо Байден. 
 
▪️Деблокувати Маріуполь – неможливо без достатньої кількості танків, іншої бронетехніки та обовʼязково літаків. Про це знають всі. 
 
▪️Виступив сьогодні на Дохійському форумі у Катарі, події важливого значення для всього ісламського світу, а також Латинської Америки, Африки. Це саме ті регіони, де російська пропаганда все ще має великий вплив. 
 
▪️Окупанти скоїли черговий злочин проти історії. Біля Харкова російські війська "денацифікували" меморіал жертвам Голокосту – в Дробицькому Яру. В роки Другої світової війни в цьому місці нацисти розстріляли близько 20 тисяч людей. Через 80 років їх убивають вдруге – і це робить Росія. 
 
▪️Російські війська цілком свідомо вбивають мирних людей, знищують житлові квартали, поцілюють в укриття і лікарні, в школи та університети. Навіть у церкви та меморіали жертвам Голокосту. 
 
▪️Буде відповідальність. Так само, як і 77 років тому. Скоріш за все, не у Нюрнберзі. Але сенс буде аналогічний. Ми гарантуємо!