Гучне затримання в Одесі

СБУ затримала заступника голови Одеської обласної військової адміністрації, який за 35 тис. дол. хотів «відмазати» підлеглого від в’язниці.

Посадовець за $35000 пропонував керівнику одного зі структурних підрозділів ОВА своє «сприяння» в уникненні кримінальної відповідальності за привласнення державного майна.

Дізнався, що ім’я затриманого Олег Муратов.

Муратов не надто популярна та медійна особистість. Зокрема, в часи Януковича, він відпрацьовував так званий народний бюджет «Партії регіонів» на Одещині. Крім того, Муратов, як економіст, публічно у 2012-му запевняв, що альтернативи «митному союзу» з росією в України немає.

Наприкінці 2013 року Муратов звільняється з Одеської обласної державної адміністрації. Але після призначення в Одеській області Ігоря Палиці Муратов знову посідає знайоме йому крісло чиновника.

У грудні 2015 року при Михайлі Саакашвілі Олег Муратов вдруге звільняється з посади. В 2015 році Олег Муратов намагався обратися депутатом до Одеської міської ради від БПП «Солідарність», але йому не вистачило голосів.

В 2016 році Муратов офіційно виграв конкурс на посаду начальника Південного офісу Держаудитслужби.

У 2020-му Муратов спробував пройти в депутати одеської обласної ради від «Слуги народу». Але забракло голосів. Муратов це «професійний чиновник», який добре почуває себе при будь-якій владі. Аби була можливість «рубити бабло».

Після затвердження головою Одеської ОДА Сергія Гриневецького цей «вічний чиновник» у грудні 2020 року стає його заступником.

За інформацією ЗМІ, Муратов намагався «призначитись» і на ключову посаду керівника Координаційного гуманітарного штабу, через який, зокрема, йде гумдопомога. Але голова Одеської ОВА Максим Марченко «зарубив» його кандидатуру.