Микола Задоріжний - з травня голова Тимчасової спеціальної комісії ВР з питань використання коштів державного бюджету, спрямованих на облаштування фортифікаційних споруд та інженерних загороджень на лінії зіткнення.

Йому оголошено підозру від НАБУ у вимаганні хабаря 3,4 млн гривень щодо не перешкоджанню проведення ремонту водогону

Партія "Слуга народу" на засіданні у понеділок, 15 липня, виключила зі свого складу народного депутата Миколу Задорожнього.

Речниця фракції "Слуга народу" у ВР Юлія Палійчук повідомила, що фракція виступає за повне й об’єктивне розслідування інциденту. На час розслідування членство Задорожнього у фракції буде призупинено, а також його буде виключено зі складу парламентської ТСК, в якій він працює.

Задорожній заявив, що жодних коштів чи іншої неправомірної вигоди не отримував та не вимагав. Він додав, що не перешкоджає досудовому розслідуванню. Він нібито сам попросив призупинити членство у фракції та партії!

Хто такий Задорожній?

Задорожній народився у Дніпропетровській області та має освіту вчителя фізики та інформатики. До обрання народним депутатом він був шоуменом, ведучим та організатором різних святкових заходів, менеджером зі збуту і постачання, також працював в івент-агенції "GB Event by Kvartal 95".

Раніше був учасником гумористичної групи "Брати Гагаріни", яка виступала на телепроекті "Бійцівський клуб".

У 2019 став народним депутатом по 162 округу (Сумська область) від партії "Слуга народу" як безпартійний. Член комітету з питань бюджету.