Кличко символічно знімуть з посади мера до Дня визволення Києва від фашистів

В кулуарах Банкової, пішли чутки, що протягом найближчих тижнів буде проголосований новий закон про столицю, що передбачає поділ повноважень Київського голови та голови КМДА. Після чого Віталій Кличко залишиться весільним генералом, а керівництво мерією віддадуть нинішньому міністру розвитку громад і територій Олексію Чернишову. Це питання в президентському Офісі вважають першорядним, тому на час відстрочили кадрові перестановки в уряді Дениса Шмигаля.

Кличко хочуть зняти до Дня визволення Києва від фашистських загарбників. До 6 листопада. У цьому вбачають певний символізм.

Наступним кроком стануть вибори відроджених райрад і, ймовірно, Київради. Оскільки значна частина її функцій відійде райрад, а нинішня міськрада обиралась під нинішні функції. З приводу дострокових виборів міського голови єдиної думки немає, оскільки у Кличка високі шанси знову виграти на опозиційній риториці.

Замість Чернишова до Мінрегіону призначать нинішнього главу Київської обласної державної адміністрації Василя Володіна. За задумом ОП, Чернишов і Володін повинні налагодити потоки за проектом київської агломерації.