Компанія Facebook почала розробку власної ОС для зниження залежності від Android та Google

Цією дією компанія показала, що хоче стати рівною з компаніями Apple та Google, що є монополістами в вищезгаданій сфері, про це повідомило видання The Information 

Відкритої інформації щодо розробки ОС практично немає, проте відомо, що вона буде використовуватися на всіх фізичних продуктах компанії, наприклад шоломів віртуальної реальності Oculus або розумних дисплеїв Portal. На даний момент ці пристрої працюють завдяки модифікованій версії мобільної ОС Android. 

Цю інформацію також побічно підтвердив глава підрозділу Facebook AR/VR Фікус Кіркпатрік, він заявив, що подальші розробки його відділу не потребуватимуть програмного забезпечення від Google, що суттєво понизить залежність від даної компанії. 

"Нова ОС розробляється з нуля, при цьому проект очолив Марк Луковський - колишній працівник Microsoft і співавтор операційної системи Windows NT", - йдеться в повідомленні The Information.

У свою чергу голова Hardware-відділу Ендрю Босворт заявив, довіряти ринку або конкурентам розробку ОС недопустимо, тому компанія Facebook збирається зробити все сама. У тому ж інтерв'ю Босворт розповів, що Facebook працює над окулярами доповненої реальності (AR). Проект з кодовою назвою Orion реалізують не раніше 2023 року і до цього часу у компанії буде готова власна ОС. Однією з цікавих особливостей AR-окулярів Facebook має стати нейроінтерфейс, який дозволить керувати окулярами за допомогою думки.

Очевидно, що Facebook хоче стати на одну сходинку з компаніями Apple і Google, які повністю контролюють свої апаратні та програмні платформи, що дозволяє їм не лише оптимізувати роботу пристроїв, але і не переживати з приводу витоку важливої інформації.