Facebook та Apple відмовили у доступі до зашифрованих повідомлень в месенджерах

Facebook та Apple відмовилися надати правоохоронним органам США, Великобританії та Австралії доступ до зашифрованих повідомлень в месенджерах.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на лист, який представники компанії направили міністру юстиції і генерального прокурора США Вільяма Барра.

Facebook та Apple вважають, що можливість правоохоронних органів отримати доступ до повідомленнями ставить під загрозу безпеку користувачів, через те, що цим можуть скористатися злочинці і влади репресивних режимів.

Барр вважає, що технології шифрування, які використовує Facebook і інші IT-компанії, заважають владі США розслідувати злочини. За його словами, терористи та інші злочинці можуть вільно спілкуватися в месенджерах і не боятися, що їх виявлять.

С ним згодні сенатори від Республіканської партії - якщо ІТ компанії не здатні самі вирішити, як потрібно реагувати на прохання влади США, то Сенат цілком може прийняти закон, який зобов'яже технологічні компанії надавати доступ до даних користувачів.

У березні Марк Цукерберг оголосив про плани Facebook ввести наскрізне шифрування повідомлень в месенджерах. У жовтні Барр написав йому відкритого листа з проханням відмовитися від цих планів і забезпечити правоохоронним органам доступ до зашифрованих даних.