Комунікаційна платформа допомогла муніципалітету Афін стати більш оріентованому на громадян

Лише через п'ять місяців експлуатації нової комунікаційної платформи муніципальна влада міста Афін обробила понад 22 000 запитів громадян, що на чверть більше ніж це відбувалось раніше традиційними методами.

Впровадження нової комунікаційної платформи допомогло заощадити 720 годин праці держслужбовців, зменшивши обсяг телефонного трафіку на третину.

Муніципалітет Афін вирішив використовувати мобільний додаток, щоб взаємовідносинами з мешканцями міста стали більш ефективним, привабливим і простими, а також підвищити задоволеність громадян, сприяли процесу залучення громадян до участі.

Мобільний додаток це лише вершина айсбергу системи яка інтегрувалася в організаційні робочі процеси та уникала зайвих інфраструктурних та технічних витрат. Системи яка за задумом дозволить відійти від ідеї розширення традиційного колл-центру, який в Афінах отримував 250 дзвінків на день.

За допомогою нової комунікаційної платформи мешканці та туристи отримали можливість подавати запити, повідомляти про проблеми, з якими вони стикаються в місті, висловлювати свою думку щодо важливих питань, а також одержувати інформацію про хід своїх запитів на смартфонах.

Новий додаток створює двосторонній зв'язок між громадянами та муніципальною владою.

Крім того, через додаток міська влада може миттєво сповіщати громадян про події, публічні консультації, надзвичайні ситуації та багато іншого, надаючи корисні номери телефонів, цікаві місця та детальний розділ поширених запитань.

У той же час, платформа пропонує комунальним службам побачити на мапі проблеми міста для того щоб вони могли краще планувати свою роботу. Статистика та автоматизовані робочі процеси дозволяють їм приймати кращі, керовані даними рішення.

Мер Афін Георгіос Камініс заявив, що новий додаток підвищує прозорість в адміністрації міста та муніципальних служб, а також забезпечує спільний форум для громадян, який є відповіддю на відсутність репрезентативності нашого часу.

Для опрацювання звернень через додаток, протягом першої тримісячної фази місто підготувало 140 працівників. Всі запити громадян, отримані абонентським центром, веб-сайтом міста або мобільним додатком, записуються в приладовій панелі в режимі реального часу і передаються безпосередньо до відповідної комунальної служби.

Нова платформа доповнює цифрову стратегію муніципалітету і сприяє кращому спілкуванню та обслуговуванню громадян.