Корпорацію «Таско» викрили на постачанні неякісних 30 мм боєприпасів до гармат

Корпорацію «Таско» (директор Валерій Павлюков) викрили на постачанні неякісних 30 мм боєприпасів до гармат 2А42, ЗТМ-1, ЗТМ-2, 2А72 та 2А38 (встановлюється на ЗРГК «Тунгуска»), які є на озброєнні Нацгвардії, на 19,62 млн гривень. 

Спецпрокуратура у сфері оборони Офісу генпрокурора встановила, що у траввні 2019 військова частина НГУ закупила в «Таско» вироби, які не являються 30 мм боєприпасами типу УОФ-8, за притаманними їм ТТХ не відповідають технічним характеристикам викладеним у конструкторській документації на виріб УОФ-8 та технічній документації корпорації, не відповідають специфікаціям контрактів, є непридатними для використання у техніці, яка обладнана гарматами ЗТМ-1, що перебувають на озброєнні Нацгвардії.

В порушення вимог норм законодавства, технічні умови на виробництво боєприпасів замовником не надавались та не погоджувались, ані визначальні відомчі випробування, ані державні випробування МОУ або НГУ не проводилися. Вже оголошена підозра командиру військової частини за ч. 3 ст. 425 КК.