Кремль готує «показові процеси» для утримання влади

Кремль готує «показові процеси» для утримання влади

З кіл наближених до очільників окупаційних адміністрацій у Криму наразі середовище колаборантів занепокоєне анонсованою Кремлем «чисткою націонал-зрадників», яка має замістити у порядку денному держави-агресора невдачі військової операції на материковій Україні. 

Очікується, що проведення показових «судових процесів» проти «зрадників» готується у Москві та Петербурзі над «зрадниками руського миру» та «шпгунами», і ключові кримські колаборанти сподіваються, що вони не стануть їх жертвами, як «сакральні герої кримської весни». 
Ці питання втім можуть торкнутися кримськотатарських колаборантів у Сімферополі, оскільки повну депортацію кримських татар окупанти відкладають щонайменш «до взяття Одеси». 

Процес проходитиме під контролем «перевірених» очільників ФСБ РФ і безпосереднім наглядом Путіна. Метою даної акції повинні стати театральні судові постанови у дусі прокурора Вишинського, а ініціювати питання мають депутати Державної думи від підконтрольної Кремлю «опозиції».

Ситуація напружена. У Севастополі, де і «губернатор», і ключові «керівники силових структур», і керівництво Чорноморського флоту розуміють, що винними у невдачах операції на Півдні України можуть звинуватити саме їх, як «агентів українських нацистів» та «турецьких і американських шпигунів». 

Водночас заплановані окупантами «судові процеси» над «українськими нацистами», що «мали відбутися» в Одесі та Києві, тепер «відкладаються» через зрозумілі причини. 

На заміну окупанти готують менш масштабні дійства щодо «персоналу біологічних лабораторій в Україні», які можуть швидкоруч бути зняті у Херсоні, звісно якщо до того часу він не буде звільненим українськими військами.

Такі «показові процеси» у стилі російських фейків, за роз’ясненнями кримських джерел, мають на меті створити для Кремля альтернативну судову реальність у противагу рішення Міжнародного суду ООН так як керманичі у Москві розуміють безперспективність підняття таких проектів у залі ООН.

Саме час нагадати про "Розстрільний список НКВС", радянські окупанти показово розправлялись з українськими націоналістами

Щоб залякати українців і змусити припинити боротьбу радянські окупанти проводили показові судові розправи

7 травня 1941-го у Дрогобичі на Львівщині пройшов показовий судовий процес над 62 членами ОУН.

Після радянської окупації Західної України перед НКВС стояло головне завдання - знищити український визвольний рух. Почалися масові безпідставні арешти, депортації та повсюдне насильство.

Для того, щоб залякати українців і змусити припинити боротьбу радянські окупанти почали проводити показові судові розправи, повідомляє "Розстрільний календар".

Так, було влаштовано чотири гучні показові процеси: 29 жовтня 1940 року у Львові "Процес першої Крайової екзекутиви", 15-19 січня 1941 року "Процес 59-ти" у Львові, 7 травня 1941 року процес над 62 членами у Дрогобичі та 12-13 травня 1941 року процес над 39 членами ОУН у Дрогобичі.

7 травня 1941 року у Дрогобичі відбувся показовий судовий процес над 62 членами ОУН. За вироком було засуджено 30 осіб до смертної кари, ще 24 – до десяти років позбавлення волі, справи решти восьми відправили на додаткове розслідування.

Згодом президія Верховної Ради СРСР трохи пом’якшила вироки. Чотирьом ув'язненим українським героям, серед яких було троє жінок, смертний вирок було замінено на позбавлення волі. Решту 26 підсудних було засуджено до найвищої міри. Крім того, лише 13 арештантам із 24 підтвердили їхні десятирічні вироки, а 19 осіб засудили на терміни від 7 до 8,5 року.