Кияни взяли в облогу МІНРОЗГРОМ Територій

Міністра незаконного будівництва у відставку!

Сьогодні, 1 грудня понад півтори сотні киян вийшли на акцію до Міністерства розвитку громад і територій України, або як його називають в народі, Мінрозгрому територій України.

Перед початком безстрокової акції учасники привезли великий військовий намет для цілодобового обігріву. Проте, представники поліції (яких було в кілька разів більше) завадили його встановити.

Люди представляли резонансні об’єкти, де забудова ведеться без належної документації, буквально у них на головах.

Виступаючі відзначали, що корупція в будівельній галузі, яка й раніше була чималою, з березня місяця розквітла буйним цвітом і розвивається семимильними кроками. Таку ситуацію пояснюють двома причинами – об’єктивно внаслідок незграбної «оптимізації» контролюючих структур Кабінетом міністрів України вони втратили можливість перевіряти і зупиняти забудови, що йдуть з порушенням норм законодавства, і суб’єктивно – нове керівництво і міністерства, і напіврозформованої ДАБІ не обтяжує себе зусиллями з наведення порядку в галузі, а навпаки – роздає наліво і направо містобудівні документи всупереч існуючим нормам. Очевидно, не за гарні очі.

Учасники акції вимагали від міністра Олексія Чернишова звіту щодо заходів, вжитих для наведення ладу в столичному будівництві, для боротьби з корупцією, вимагали скасування ліцензій експертів та звільнення з посад керівників установи, котрі сприяли отриманню неправомірної дозвільної документації.

Координатори Штабу оборони Києва запропонували звернутися до президента, прем’єр-міністра і голови Верховної ради України з вимогою відсторонити Олексій Чернишов від займаної посади і звернутися до слідчих органів з вимогою розслідувати факти неправомірної видачі документації забудовникам та порушити кримінальні справи за виявленими фактами корупції.

Говорилося і про те, що така ситуація складається не лише в Києві, а й по всій Україні, наводячи приклади будівельного беззаконня і в інших містах. Проте основну увагу приділяли саме київським забудовам:

  1.  ЖК Boston Creative House від SAGA-Development
  2.  ЖК О2-Residence від SAGA-Development
  3.  вул. Московська, 8, корп. 59, літ. К, ТОВ «Мірра-Девелопмент»
  4.  вул. Дегтярівська, 17-19
  5.  вул. А. Барбюса 39/2 ТОВ «Житлобудінвест»
  6.  вул. Березняківська, 29 ТОВ «Європейські інженерні системи»
  7.  вул. Багговутівська, 16 (літ. А, Б) ТОВ "РТ Девелопмент", Ген. підрядник ТОВ "Альфабуд Комплект"
  8.  вул. Метрологічна, 13, 13-А, 15, 15-А ЖК «Кришталеві джерела» ТОВ «Екзітос ЛТД»
  9.  проспект Перемоги, 67, ЖК «Нивки-Парк» замовник ТОВ «Термогальванічний завод», підрядник - ТОВ "Будівельна компанія "Інтергал-Буд"
  10.  ЖК «Академквартал» пров. Приладний, 10 ВАТ «Київський дослідно-експериментальний завод «ВУГІЛЛЯ» генпідрядник - ТОВ "Будівельна компанія "Інтергал-Буд"
  11.  ЖК «CITI HUB» вул. Кудряшова, 8-10 Замовник Національна академія внутрішніх справ України, ген. підрядник - ТОВ "Будівельна компанія "Інтергал-Буд"
  12.  Львівська, 80-82 (на розі Живописної), забудовник ТОВ «Південбудконтракт» і ТОВ «Будівельно-інжинірінгова компанія Центр».

Представники мітингувальників зустрілися з заступником міністра. Він пообіцяв протягом двох тижнів відновити функції контролю й нагляду ДАБІ. Варто зазначити, що завтра виповнюється рівно півроку відтоді, як заступник міністра пообіцяв протягом двох тижнів відновити функції контролю й нагляду ДАБІ. Як то кажуть, стабільність – ознака майстерності.

Корупцію в ДАБІ подолати неможливо, оскільки установа знаходиться в процесі ліквідації, тому немає можливості поставити нових керівників. Щодо незаконних забудов, про які говорили активісти, заступник міністра зміг тільки поспівчувати і, як прийнято в Європі, висловити щиру занепокоєність. Залишилося відкритим питання звільнення міністра Мінрозгрому О.Чернишова.

Тому сьогодні акція не закінчилася, а буде продовжуватися в наступні дні з наростанням, допоки вимоги громадськості не будуть виконані.