Meta вирішила припинити підтримку О2О-інструментів

Meta вирішила припинити підтримку О2О-інструментів. Завдяки їм компанії, які просувалися в Facebook або Instagram, могли відслідковувати трафік у своїх офлайн-магазинах і тим самим оцінювати ефективність діджитал-реклами та її вплив на продажі, повідомляє Adweek.

У комплекс інструментів входив Store Visits Optimization and Reporting. Він використав агреговані дані сервісів геолокацій і на їх основі складав прогнози без уявлення про окремі відвідувачі та торгові точки. Попри певну похибку, для Meta інструмент був унікальним, оскільки давав можливість пов'язати витрати на просування в соцмережах з продажами у фізичних магазинах.

У компанії пояснили виданню, що продукт пройшов тестування і виявився непопулярним у партнерів, а також не приносив хороших результатів. У GroupM заявили, що заходи корпорації вказують на безлад в сегменті реклами в соцмережах і відсутність єдиного рішення.

О2О-інструменти можуть відключитися з 1 квітня, а повністю програму в Meta мають намір згорнути в травні. В якості альтернативи в компанії запропонували використовувати сервіси, які підвищують впізнаваність брендів.